Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva Beka

Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva Beka

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Zdravkovića, bivšeg člana zemunskog klana, za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka. 

Pišu: Milica Vojinović, Jelena Radivojević

Odbrana ima tri dana da se žali na ovu odluku suda, tako da još postoji mogućnost da optužnica bude odbijena.

Zdravković je uhapšen u julu prošle godine zbog sumnje da je u novembru 2014. pucao na Beka ispred njegove kuće na Senjaku i naneo mu povrede opasne po život.

Na saslušanju u tužilaštvu, u septembru prošle godine, Zdravković je negirao da je učestvovao u pokušaju ubistva i rekao da Beka poznaje jedino iz medija.

Tokom istrage tužilaštvo nije naredilo policiji da se izvrši prepoznavanje Zdravkovića. Bekov advokat Zdenko Tomanović rekao je da je time propuštena šansa da se dođe do dokaza.

Beko je video Zdravkovića kada je davao iskaz u tužilaštvu i rekao da Zdravković može da bude osoba koja je pucala u njega.

Tužilaštvo je optužnicu protiv Zdravkovića podiglo pre mesec dana uz predlog da se taj slučaj spoji sa slučajem Maje Adrovac.

Podsetimo, posle napada na Beka, na licu mesta pronađene su čaure metaka na kojima su bili tragovi DNK čija je analiza dovela do Maje Adrovac. Ona je tokom istrage bila osumnjičena da je pucala u Beka, ali je kasnije optužena za pomaganje u pokušaju ubistva. U junu prošle godine, Adrovac je oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, ali je Apelacioni sud ovu presudu ukinuo i naložio novo suđenje.

Zdravković je 2004. optužen da je bio deo zemunskog klana, tačnije da je kao član grupe učestvovao u otmici Slobodana Radosavljevića. Viši sud oslobodio je Zdravkovića optužbi, a presudu je 2008. potvrdio i Vrhovni sud Srbije.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za pokušaj ubistva Milana Beka

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.