Potvrđena optužnica protiv Maje Adrovac

Potvrđena optužnica protiv Maje Adrovac

Milan Beko (foto N1)

Optužnica protiv Maje Adrovac za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka stupila je na pravnu snagu. Još se ne zna se ko je pucao u Beka, kao ni ko je naručilac.

Piše: Jelena Vasić

Viši sud u Beogradu saopštio je juče da činjenice navedene u optužnici potkrepljuju sumnju da je Maja Adrovac pomagala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka ispred dvorišta njegove vile. Optužnicu je sud prihvatio i suđenje uskoro može da počne.

Dalibor Katančević, advokat optužene, rekao je za KRIK da neće uložiti žalbu na ovo sudsko rešenje.

„Mi svoj stav imamo – to je da Maja Adrovac nije kriva. Nećemo se žaliti, čekamo da počne suđenje. Nama je u interesu da što pre dođemo na glavni pretres jer želimo da pokušamo da dokažemo njenu nevinost“, objasnio je Katančević.

Adrovac je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac, a tako je navedeno i u naredbi o sprovođenju istrage.

Tužilaštvo je tvrdilo da je 14. novembra 2014. godine ona prišla automobilu u kojem su se nalazili Milan Beko i njegov vozač i dva puta pucala u vozilo, a zatim i u Beka kada je izašao iz automobila.

Glavni dokaz tužilaštva je čaura sa lica mesta na kojoj su pronađeni tragovi njene DNK.

U optužnici je, na kraju, Maji Adrovac dodeljena uloga pomagača u ubistvu, dok su pucač, kao i eventualni naručilac ovog zločina, još nepoznati.

Hrabrije tužilaštvo

Ovu istragu pratile su kontroverze. Svaku informaciju o tome šta je policija saznala objavljivao je tabloid „Informer“. Isti list objavljivao je i različite teorije o tome ko stoji iza ovog pokušaja ubistva.

S druge strane niko od svedoka s lica mesta nije mogao da opiše izgled pucača.

Nije ga opisao ni sam Beko koji je bio upucan nekoliko puta. Rekao je da to još uvek ne sme da uradi. On je prilikom davanja iskaza septembra ove godine izneo sumnju da tužilaštvo nije dovoljno hrabro da iznese ovaj slučaj do kraja.

„Tri svedoka videla su napadača iz neposredne blizine. Nijedan ne bi mogao da ga prepozna. Plašim se da se svedoci ipak sećaju onoliko koliko smeju da se sećaju“, rekao je Beko.

„Sumnjam ko stoji iza ovoga onoliko koliko sada smem da sumnjam. A uz neko hrabrije tužilaštvo možda se i moje sumnje ohrabre, a svedoci prisete svega što je bitno.“

Milan Beko - kuća

Mesto napada – kuća Milana Beka

Beko je detaljno opisao ceo događaj – „Prilikom prilaska kapiji moja pažnja bila je usmerena na telefonski razgovor. Tek pošto je vozač mirnim glasom rekao ‛Šefe ovaj će da puca na Vas‛, podigao sam pogled i jedino što sam u tom trenutku registrovao je da stojimo i prizor bljeska vatrenog oružja. Dobro se sećam da sam brzo uspeo da se saberem i vidim šta se dešava, jer je usledio sledeći pucanj i osetio sam neprijatan miris baruta u kabini vozila. Viknuo sam vozaču ‛Dragane, daj gas, gas!‛ Vozilo se nije kretalo jer je vozač bio u šoku i bilo mi je jasno da na to ne mogu da računam. Pokušao sam da otvorim vrata i odbacim pucača od vozila. Nisam uspeo da mu priđem kako sam zamislio, tako da sam registrovao da napadač ponovo podiže oružje prema meni. Osetio sam udarac od kog sam pao na zemlju.“

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pročitati u našoj arhivi na ovom linku.

Comments are closed.