Poternica za dvojicom muškaraca zbog ubistva Luke Radulovića

Poternica za dvojicom muškaraca zbog ubistva Luke Radulovića

Luka Radulović (foto: facebook)

Za dvojicom muškaraca raspisana je međunarodna poternica zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Luke Radulovića u aprilu ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Radulović je bio osuđivani narko-diler poznat po tome što je vozio bentli koji je u septembru prošle godine presreo kolonu automobila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Piše: Milica Vojinović

Jedan muškarac osumnjičen je da je ubio Radulovića, a drugi da mu je u tome pomogao, navodi MUP. Protiv njih dvojice podneta je krivična prijava i raspisana međunarodna poternica.

Radulović je ubijen sredinom aprila ove godine nakon što je na njega pucao muškarac u pivnici „Ispod mosta“ u Beogradu.

Imao je bogatu kriminalnu prošlost, a radio je kao obezbeđenje beogradskih noćnih klubova. Javnost je za njega čula nakon što je u septembru 2017. godine na kružnom toku kod Topčiderske zvezde u Beogradu „bentlijem“ presekao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tada je protiv njega pokrenut postupak zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika, koji nije završen do njegove smrti.

U oktobru 2017. Radulović je uhapšen kao vođa grupe koja je prodavala kokain. Početkom marta 2018. sklopio je sporazum sa tužilaštvom na tri godine, a tri dana kasnije pušten je iz pritvora. Presudu je potvrdio Viši sud, ali Radulović nije upućen na odsluženje kazne.

Pogledajte „Crnu knjigu“, bazu podataka o mafijaškim likvidacijama u Srbiji i Crnoj Gori.

 

Comments are closed.