Poslanik DS-a zatražio smenu Vulina

Poslanik DS-a zatražio smenu Vulina

Radoslav Milojičić (foto: N1)

Poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić zatražio je na današnjoj sednici Skupštine Srbije smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog sumnjivog porekla novca kojim je kupio stan.

Piše: Nataša Marković

Milojičić je zbog izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije o imovini ministra Vulina koji je objavio KRIK tokom postavljanja poslaničkih pitanja pozvao premijerku Anu Brnabić da smeni Vulina, prenosi Beta.

„Pošto znamo moralne kvalitete Vulina, znamo da neće podneti ostavku i pozivam premijerku Brnabić da razreši ministra Vulina“, rekao je poslanik DS-a.

On je pitao i ministarku pravde Nelu Kuburović šta će ministarstvo i pravosudni organi učiniti da se ispita odakle ministru više od 200.000 evra za kupovinu stana i kako će vratiti novac tetki, koja mu je navodno pozajmila pare.

Ostavka Siniše Malog
Poslanik i predstavnik Pokreta Dveri Boško Obradović je tokom skupštinske sednice postavio pitanje kada će gradonačelnik Beograda Siniša Mali podneti ostavku, kao što je obećao Aleksandar Vučić kada je bio premijer.

Milojičić je ocenio da će Vulinu trebati 20 godina da vrati taj novac i pitao od čega će živeti on i njegova porodica, i upitao da li je Vulin, možda, pozajmio novac od tajkuna.

Jedno od pitanja bilo je upućeno direktno Vulinu. Milojičić ga je upitao „da li zna da dok on kupuje stan i pozajmljuje pare više od 80 odsto pripadnika vojske ima manju prosečnu zaradu od prosečne u Srbiji“, prenosi Beta.

Podsetimo, KRIK je u ponedeljak objavio detalje izveštaja koji je Agencija za borbu protiv korupcije sastavila nakon kontrole imovine Aleksandra Vulina. U izveštaju se navodi da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari. Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Zbog sumnje da je Vulin počinio neko krivično delo, Agencija je izveštaj u decembru 2015. dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal. Dve godine kasnije tužilaštvo je obustavilo postupak navodeći da nije utvrdilo da je Vulin izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

Pročitajte priču o stanu Aleksandra Vulina

1 Comment

  1. Srbo-kanadski pisac iz Azije kaže:

    Gospodo, od vlasti Kanade se mogu tražiti podaci o tome da li je lice koje je (navodno) slalo po 9000 evra 23 puta na ruke nekom u Srbiji te pare prijavljivalo vlastima Kanade. Ja sam jednom kad sam popunjavao nešto za Unemployment Insurance (UI, ono kad izgibiš posao pa ti plaćaju nekih do godinu dana neke pare dok tražiš nov) pogrešno popunio — prebacio neki ček iz jedne u drugu nedelju, onda kad je unovčen a ne kad je izdat, i to tako da su mi oni na osnovu te greške uplatili MANJE a NE VIŠE novca (radilo se o npr. 15 dolara). Kad su nekim revizorskim pregledom to utvrdili, posle su me cimali da sam svaku poresku prijavu (koja nema veze sa UI) morao da radim „ručno“, dok se nisu uverili da je sve pod konac.

    Tako da neka gđa Vulinicina tetka pripremi dokumenta za revizora i to je to.