Popović: Sigurno ću dobiti tužbu protiv KRIK-a

Popović: Sigurno ću dobiti tužbu protiv KRIK-a

Nenad Popović (foto: vlada)

Ministar bez portfelja Nenad Popović izjavio je danas da je siguran da će dobiti tužbu protiv KRIK-a i ponovio da ne poseduje firme u „ofšor zoni“, prenosi portal 021.

Piše: Milica Vojinović

„Ne bih ništa o KRIK-u. Tužba je tužba i to je u sudu. Samo da kažem, posle presude sigurno da sav iznos od tužbe koju dobijem ću da dam u humanitarne svrhe za decu koja su bez roditelja“, kazao je Popović novinarima tokom obilaska kompanije „Šnajder elektrik DMS“ u Novom Sadu.

Na pitanje novinara da li misli da će dobiti tužbu protiv KRIK-a, Popović je odgovorio: „Sigurno“.

„Ja sam rekao da su sve moje kompanije registrovane u Evropi i Rusiji. Ostavimo KRIK, nemam stvarno vremena da se bavim njima. Ostavimo to za sud, pa će to oni regulisati“, rekao je Popović.

Upitan zašto onda nije tužio KRIK zbog ovih navoda, Popović je istakao da „ima vremena“, ali na pitanje o tome da li to znači da će ih tužiti, kazao je da je sve o KRIK-u rekao i da više ne želi da se meša u sudski postupak.

Tvrdnje KRIK-a da je sve što je objavljeno tačno i potiče iz autentične dokumentacije i da je tužba pritisak na rad medija Popović nije želeo da komentariše.

Podsetimo, ministar Popović tužio je KRIK, njegovog urednika i još četvoro novinara zbog priče koja je rađena u okviru međunarodnog projekta „Rajski papiri“, a u kojoj se otkriva da Popović poseduje ofšor kompanije i imovinu tržišne vrednosti veće od 100 miliona dolara.

Ministar je tražio da mu se isplati milion dinara, zbog narušenog ugleda i pričinjene nenadoknadive štete.

Sve što je KRIK objavio o ministru Popoviću potkrepljeno je autentičnim dokumentima koji su procurili iz advokatske kuće za osnivanje ofšor firmi „Appleby“. KRIK ovu tužbu smatra pritiskom na svoj rad.

Zbog pritisaka koje trpi, redakcija KRIK-a moli čitaoce da nam individualnim donacijama pomognu da nesmetano nastavimo da se bavimo istraživanjem kriminala i korupcije. Svaka donacija mnogo znači! Kako da nas donirate pogledajte na ovom linku.

1 Comment

  1. Stane kaže:

    Mozda se je kladio sa sudijom u veliki iznos

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *