Popović: Prikrivanje dokaza i ometanje istrage o Savamali

Popović: Prikrivanje dokaza i ometanje istrage o Savamali

Iz policijskog izveštaja o rušenju u Savamali očigledno je da je u pitanju zavera državnih i gradskih organa da se rušenje desi i da se slučaj kasnije prikrije, kaže Dragan Popović iz Kuće ljudskih prava za KRIK.

Piše: Nataša Marković

„Mislim da je stvar vrlo ozbiljna i nadam se da će neko brzo da odgovara – ne samo za rušenje i sve što se desilo te noći, već i za očigledno organizovano prikrivanje dokaza i ometanje istrage“, kaže Popović.

Prema njegovim rečima, u izveštaju postoje indicije da su u rušenju učestvovala javna preduzeća, ali policija kao da to ignoriše.

„Mislim da su i inspektori koji su pisali izveštaj hteli da pošalju poruku javnosti da su primorani da rade takav posao. Očigledno je u pitanju zavera državnih i gradskih organa da se to rušenje desi i da se taj slučaj kasnije prikrije“, rekao je Popović.

On je dodao da inspektori nisu ispitali ni one koji su u javnosti govorili da imaju informacije o rušenju, poput predsednika Aleksandra Vučića.

U aprilu prošle godine u Hercegovačkoj ulici srušeni su objekti u privatnom vlasništvu. Maskirani muškarci zadržavali su prolaznike da bi ih sprečili da vide rušenje. Građani su pozvali policiju koja je odbila da izađe na teren i prosleđivala pozive komunalnoj policiji.

KRIK je objavio policijski izveštaj koji pokazuje da policija za više od godinu dana nije uspela da otkrije ko su osobe sa fantomkama koje su srušile privatne objekte u Savamali, niti po čijem naređenju su to učinile.

Detalji iz iskaza svedoka, međutim, ukazuju da su rušitelji imali podršku beogradskih javnih preduzeća.

Detalje izveštaja pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.