Ponovo odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Suđenje za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana” u decembru 2017. danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu. Ovo je četvrto odlaganje od početka godine.

Piše: Bojana Pavlović

Na današnje suđenje nije došao optuženi Miloš Tančev jer je na kućnom lečenju od virusa korona, napisao je u dopisu sudu njegov advokat Dobrivoje Glavonjić koji ni sam nije došao jer je u izolaciji.

Osim Tančeva u sudnici se nije pojavio ni stručni savetnik koji je trebalo da ispituje veštaka o psihičkom stanju optuženog Grbovića, pa je sudija Marina Anđelković odložila suđenje.

Grbovićevo stanje već je veštačeno u januaru 2018. kada je uhapšen, međutim, njegovi advokati tražili su da se ono ponovo ispita. Sud je odobrio zahtev jer je Grbović tokom suđenja menjao iskaz – tvrdio je najpre da je ubio Savkovića jer se bojao za svoj život i život svog sina, potom da je čitava odbrana bila laž, da bi ipak ostao pri prvobitnom iskazu.

Nedeljko Grbović, radnik obezbeđenja noćnog kluba „Nana“, optužen je da je ubio Savkovića, a ranio njegovog prijatelja Adija Isenovića, posle rasprave i tuče ispred kluba. Osim Grbovića, optuženi su članovi obezbeđenja Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev i to da su učestvovali u tuči.

Na sudu Grbović je ispričao da su se Savković i Isenović to veče u klubu sukobili sa navijačima Crvene zvezde koji su bili za susednim stolom zbog čega su on i kolege iz obezbeđenja reagovali i izveli ih napolje.

Rasprava se nastavila i prerasla u tuču. Grbović je rekao da je Isenović počeo da mu preti, zbog čega je izvadio pištolj i opalio. Savković je tada počeo da „divlja“ i govori da će da ubije i njega i njegovog sina koji je u „Nani“ radio kao konobar. Posle toga Grbović ga je upucao.

On je tokom suđenja menjao iskaz pravdajući se da dobija pretnje i da se boji za sigurnost svoje porodice. Tvrdio je i da se ne seća događaja, ali i da je čitava odbrana laž i da je konačno spreman da kaže istinu. Kasnije se ipak pokolebao i ostao pri ovom iskazu.

Ubijeni Savković bio je član kriminalno-navijačke ekipe „Janjičari“ koju je predvodio kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Stanković je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Sa članovima ove grupe Savković je u decembru 2013. učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića. Vavić je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koja je godinama bila glavna na južnoj tribini. Razbijanje lokala desilo se u periodu kada su „Janjičari“ predvođeni Stankovićem preuzeli primat na tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je osuđen na godinu dana zatvora. Iza njega su u tom trenutku već bile presude za različita krivična tela – za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji.

Optuženi Grbović takođe je ranije osuđivan zbog krađa, pokazuju dokumenta do kojih su došli novinari KRIK-a.

Ispravka: U vesti je pisalo da od početka godine nije održano nijedno suđenje, što nije tačno. Izvinjavamo se čitaocima, ispravili smo grešku.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play