Ponovo odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane“

Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Suđenje za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana” u decembru 2017. danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu. Ovo je četvrto odlaganje od početka godine.

Piše: Bojana Pavlović

Na današnje suđenje nije došao optuženi Miloš Tančev jer je na kućnom lečenju od virusa korona, napisao je u dopisu sudu njegov advokat Dobrivoje Glavonjić koji ni sam nije došao jer je u izolaciji.

Osim Tančeva u sudnici se nije pojavio ni stručni savetnik koji je trebalo da ispituje veštaka o psihičkom stanju optuženog Grbovića, pa je sudija Marina Anđelković odložila suđenje.

Grbovićevo stanje već je veštačeno u januaru 2018. kada je uhapšen, međutim, njegovi advokati tražili su da se ono ponovo ispita. Sud je odobrio zahtev jer je Grbović tokom suđenja menjao iskaz – tvrdio je najpre da je ubio Savkovića jer se bojao za svoj život i život svog sina, potom da je čitava odbrana bila laž, da bi ipak ostao pri prvobitnom iskazu.

Nedeljko Grbović, radnik obezbeđenja noćnog kluba „Nana“, optužen je da je ubio Savkovića, a ranio njegovog prijatelja Adija Isenovića, posle rasprave i tuče ispred kluba. Osim Grbovića, optuženi su članovi obezbeđenja Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev i to da su učestvovali u tuči.

Na sudu Grbović je ispričao da su se Savković i Isenović to veče u klubu sukobili sa navijačima Crvene zvezde koji su bili za susednim stolom zbog čega su on i kolege iz obezbeđenja reagovali i izveli ih napolje.

Rasprava se nastavila i prerasla u tuču. Grbović je rekao da je Isenović počeo da mu preti, zbog čega je izvadio pištolj i opalio. Savković je tada počeo da „divlja“ i govori da će da ubije i njega i njegovog sina koji je u „Nani“ radio kao konobar. Posle toga Grbović ga je upucao.

On je tokom suđenja menjao iskaz pravdajući se da dobija pretnje i da se boji za sigurnost svoje porodice. Tvrdio je i da se ne seća događaja, ali i da je čitava odbrana laž i da je konačno spreman da kaže istinu. Kasnije se ipak pokolebao i ostao pri ovom iskazu.

Ubijeni Savković bio je član kriminalno-navijačke ekipe „Janjičari“ koju je predvodio kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Stanković je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Sa članovima ove grupe Savković je u decembru 2013. učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića. Vavić je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koja je godinama bila glavna na južnoj tribini. Razbijanje lokala desilo se u periodu kada su „Janjičari“ predvođeni Stankovićem preuzeli primat na tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je osuđen na godinu dana zatvora. Iza njega su u tom trenutku već bile presude za različita krivična tela – za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji.

Optuženi Grbović takođe je ranije osuđivan zbog krađa, pokazuju dokumenta do kojih su došli novinari KRIK-a.

Ispravka: U vesti je pisalo da od početka godine nije održano nijedno suđenje, što nije tačno. Izvinjavamo se čitaocima, ispravili smo grešku.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.