Ponovo odloženo suđenje bratu bivšeg Vulinovog sekretara

Ponovo odloženo suđenje bratu bivšeg Vulinovog sekretara

foto: KRIK

Suđenje Marku Jablanoviću, bratu bivšeg državnog sekretara Ministarstva za rad, za trgovinu drogom odloženo je jer se sudija Olivera Pajić danas nije pojavila u Višem sudu u Beogradu.

Piše: Jelena Radivojević

„Ja sam samo dobila zadatak da odložim suđenje“, saopštila je članica sudskog veća nakon što je prisutne u sudnici obavestila da sudija Olivera Pajić nije tu, ne navodeći razloge njenog izostanka.

Ona je rekla i da, koliko je njoj poznato, još nije stigao izveštaj policije o tome gde se nalazi optuženi Nihat Preljić koji se ni danas, kao ni nekoliko puta ranije, nije pojavio u sudu. Preljićev advokat rekao je da ne zna je njegov branjenik.

Ovo je šesto odlaganje od oktobra 2017. godine kada je suđenje počelo.

Podsetimo, osim Marka Jablanovića, zbog trgovine drogom optuženi su i Nihat Preljić, Bajram Aličković i Miroslav Ilić.

Bivši državni sekretar Aleksandar Jablanović (foto: MC.rs)

U optužnici piše da je Jablanović u januaru 2017. kupio oko 2,8 kilograma marihuane, sakrio je u poseban bunker u krovu automobila, a zatim angažovao Aličkovića i Preljića da paket prevezu do Beograda gde je trebalo da drogu predaju Iliću.

Tužilaštvo navodi da su oni sutradan krenuli iz Novog Pazara – Preljić je vozio svoj „fijat punto“ u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega da bi ga obaveštavao ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u beogradskom predgrađu Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je uhapšen u službenom vozilu Ministarstva za rad, a na saslušanju u tužilaštvu je rekao da sa pronađenom drogom nema nikakve veze. Mediji su tada preneli da je prilikom Jablanovićevog hapšenja u službenom automobilu pronađena droga, ali su iz ministarstva to demantovali.

U trenutku hapšenja Jablanovićev brat Aleksandar bio je državni sekretar u Ministarstvu za rad. On je nedugo zatim podneo ostavku navodeći da prihvata punu odgovornost jer je dozvolio da se toga dana njegov brat sa suprugom preveze u službenom vozilu.

Tadašnji ministar za rad Aleksandar Vulin prihvatio je ostavku i istakao da je komisija ministarstva utvrdila da je automobil bio stavljen na raspolaganje osobama koje nisu imala pravo da ga koriste.

Comments are closed.