Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Suđenje za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde, odloženo je pošto se na suđenju nisu pojavila dvojica optuženih. Za dve godine u ovom postupku održan je samo jedan dan suđenja.

Piše: Bojana Pavlović

Optuženi Goran Knežević nije se pojavio iz zdravstvenih razloga, a nije poznato zbog čega su izostali okrivljeni Bojan Starovlah.

Od kada je počelo u martu 2016. godine, suđenje je odloženo čak sedam puta, a održano samo jednom i to u decembru prošle godine.

Zbog nedolaska Starovlaha suđenje je odloženo četiri puta. Sudija Zoran Đorđević je u decembru, na jedinom održanom pretresu, razdvojio postupak u odnosu na njega i zatražio veštačenje pošto je Starovlah rekao da nije psihički sposoban da daje odbranu. Sudija je danas rekao da veštačenje još nije završeno.

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“, a optužnica protiv devet osoba podignuta je u martu 2015.

Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Đurović je izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca,piše u optužnici. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav.

Đurović je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. Na optuženičkoj klupi su Knežević i Starovlah koji se terete da su mu pomogli da pobegne i sakrije, kao i Miloš Milosavljević i Vuk Musić optuženi da su uklonili opremu za video-nadzor. Musić je takođe u bekstvu.

Ostalih četvoro optuženih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Zbog ovog napada Dunjić je osuđen na dve godine zatvora, ali kaznu nikada nije odslužio – ubijen je šest meseci po izricanju presude.

Dunjić je bio blizak klanu ubijenog kriminalca Slobodan Šaranovića. U optužnici podignutoj protiv Šaranovićeve grupe spominje se da je Dunjić bio „tiper“ u nekoliko poslova – dojavljivao je koga treba oteti ili opljačkati.

Nastavak suđenja zakazan je za april.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Velibora Dunjića

Comments are closed.