Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Suđenje za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde, odloženo je pošto se na suđenju nisu pojavila dvojica optuženih. Za dve godine u ovom postupku održan je samo jedan dan suđenja.

Piše: Bojana Pavlović

Optuženi Goran Knežević nije se pojavio iz zdravstvenih razloga, a nije poznato zbog čega su izostali okrivljeni Bojan Starovlah.

Od kada je počelo u martu 2016. godine, suđenje je odloženo čak sedam puta, a održano samo jednom i to u decembru prošle godine.

Zbog nedolaska Starovlaha suđenje je odloženo četiri puta. Sudija Zoran Đorđević je u decembru, na jedinom održanom pretresu, razdvojio postupak u odnosu na njega i zatražio veštačenje pošto je Starovlah rekao da nije psihički sposoban da daje odbranu. Sudija je danas rekao da veštačenje još nije završeno.

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“, a optužnica protiv devet osoba podignuta je u martu 2015.

Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Đurović je izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca,piše u optužnici. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav.

Đurović je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. Na optuženičkoj klupi su Knežević i Starovlah koji se terete da su mu pomogli da pobegne i sakrije, kao i Miloš Milosavljević i Vuk Musić optuženi da su uklonili opremu za video-nadzor. Musić je takođe u bekstvu.

Ostalih četvoro optuženih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Zbog ovog napada Dunjić je osuđen na dve godine zatvora, ali kaznu nikada nije odslužio – ubijen je šest meseci po izricanju presude.

Dunjić je bio blizak klanu ubijenog kriminalca Slobodan Šaranovića. U optužnici podignutoj protiv Šaranovićeve grupe spominje se da je Dunjić bio „tiper“ u nekoliko poslova – dojavljivao je koga treba oteti ili opljačkati.

Nastavak suđenja zakazan je za april.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Velibora Dunjića

Comments are closed.