Ponovo odloženo suđenje Šariću za šverc kokaina

Ponovo odloženo suđenje Šariću za šverc kokaina

Viši sud u Beogradu

Suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za šverc kokaina ponovo je odloženo jer se nije pojavio advokat jednog od optuženih.

Piše: Nataša Marković

Ovo je četvrti put od početka godine da se suđenje narko-bosu Šariću i njegovoj grupi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina odlaže. Razlozi za odlaganje ročišta uglavnom su nepojavljivanje branilaca.

U januaru se u sudnici nije pojavio advokat svedoka saradnika Nebojše Joksovića, dok je prošle nedelje sa suđenja izostao Šarićev branilac. Suđenje se u februaru nije održalo zbog zahteva odbrane za izuzeće tužioca.

Današnje suđenje je odloženo jer se nije pojavio advokat Dejan Gajić, zastupnik optuženog Vladimira Račića koji se nalazi u bekstvu.

Tužilac Saša Ivanić je predložio da se razdvoji postupak za ovog optuženog, ali predlog nije prihvaćen od strane veća.

„S obzirom na to da se optuženom Račiću sudi u odsustvu, prisustvo odbrane je obavezno, a punomoćje je nemoguće prebaciti na drugog advokata“, naveo je sudija Siniša Petrović.

Kragujevčanin Vladimir Račić optužen je u oktobru 2012. godine. On je, kako se navodi u optužnici, bio zadužen za prenošenje poruka između članova kriminalne grupe koja je organizovala transport 1,8 tona kokaina iz Argentine u Evropu. Droga je bila sakrivena u legalnom teretu – soji i uprkos saznanjima policije da se priprema njen transport, ona nije pronađena kada je brod pristao u luku u Grčkoj. Tužilaštvo sumnja da je grupa kokain istovarila nadomak obala Španije, piše u optužnici.

Vladimir Račić je, navodi tužilaštvo, organizovao i priključenje svog brata Marka Račića delu kriminalne grupe u Argentini.

Kao naknadu za svoj doprinos narko-klanu Vladimir Račić je dobio najmanje 100 hiljada evra, tvrdi tužilaštvo.

Suđenje će se nastaviti sutra kada se očekuje izjašnjavanje optuženih o prikazanim pisanim dokazima.

Sve vesti sa suđenja Darku Šariću za šverc kokaina možete pročitati ovde.

Comments are closed.