Policija sprečila novi „živi lanac“ za Malog

Policija sprečila novi „živi lanac“ za Malog

Foto: Ne da(vi)mo Beograd

Predstavnicima Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ policija jutros nije dozvolila da ispred Skupštine grada dočekaju gradonačelnika Sinišu Malog i od njega zatraže ostavku.

Izvor: Beta, KRIK

Veliki broj policajaca napravio je kordon i tako sprečio tridesetak aktivista Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ da dođu do Starog dvora i ispred glavnog ulaza dočekaju gradonačelnika.

Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da će njihovi aktivisti nastaviti da primenjuju nenasilne metode kojima zahtevaju ostavku gradonačelnika i odgovornost za rušenje objekata u beogradskom naselju Savamala.

Podsetimo, aktivisti inicijative juče su organizovali simbolični skup i formirali „živi lanac“ kada su na oko sat vremena blokirali svečani ulaz u Stari dvor čekajući da Mali dođe na posao. Gradonačelnik se, međutim, za to vreme nije pojavio na svom radnom mestu.

Gradonačelnik se krije od medija i izbegava novinarska pitanja od kada je KRIK objavio intervju sa njegovom bivšom suprugom Marijom Mali u kojem je rekla da joj se gradonačelnik pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali. Ona je otkrila i nove detalje o njegovom ofšor poslovanju, imovinu koju skriva, kao i da mu je pomogla da lažno prijavi određene prihode Agenciji za borbu protiv korupcije kao nasledstvo pokojnog oca.

Mali je prisustvovao pojedinim događajima u gradu, ali se ti događaji ne najavljuju svim medijima, već su o posetama Malog obavešteni samo pojedini mediji naklonjeni vlasti – poput novinske agencije „Tanjug“ ili televizije „Studio B“.

Pročitajte intervju sa Marijom Mali

Pročitajte sve istraživačke priče o gradonačelniku Beograda

Comments are closed.