Policija saslušava zbog rušenja u Savamali

Policija saslušava zbog rušenja u Savamali

Policija u Beogradu počela saslušanje svedoka zbog rušenja u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Piše: Bojana Jovanović

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je počela saslušanje svedoka zbog bespravnog rušenja više privatnih objekata u Savamali, prenosi televizija N1.

Policija je na saslušanje pozvala vlasnike srušenih objekata i čuvare, ali ne i građane koje su u noći 25. aprila maltretirali ljudi sa fantomkama. Istragu sprovode inspektori odeljenja za Privredni kriminal.

Tužilaštvo nije naložilo da se uradi uviđaj, jer je prošlo više od 10 dana od događaja, prenosi N1.

Juče su u Hercegovačkoj ulici bageri „Beogradputa“, „Gradske čistoće“ i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ raščišćavali ostatke nelegalno srušenih objekata po naređenju gradskih vlasti.

Još uvek nije poznato ko je srušio objekte u vlasništvu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“, kao i restoran „Savski ekspres“. Tridesetak osoba sa fantomkama preko lica ozbezbeđivalo je teren dok su bageri rušili, a slučajne prolaznike su zadržali oduzimajući im mobilne telefone kako ne bi mogli da posvedoče o događajima.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da gradske vlasti nisu učestvovale u rušenju, ali je potvrdio da je ovaj teren predviđen za izgradnju projekta „Beograd na vodi“. 

Snimke rušenja objekata, do kojih je došao KRIK, pogledajte na ovom linku.

 

Comments are closed.