Policija objavila snimak pokušaja ubistva Zvicera i hapšenja osumnjičenih

Policija objavila snimak pokušaja ubistva Zvicera i hapšenja osumnjičenih

Zvicer beži od napadača (foto: ukrajinska policija)

Na jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera dvojica muškaraca pucala su u centru Kijeva dok je trčao, vidi se na snimku koji je danas objavila ukrajinska policija. Među četvoricom osumnjičenih za pokušaj ubistva Zvicera, a čiji je snimak hapšenja policija takođe objavila, su srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković, obojica iz Niša, saznaje KRIK.  

Piše: Bojana Jovanović

Muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom na glavi, hirurškom maskom i rukavicama trči stazom i u trenutku kada stiže do parkinga iz automobila „smart“ ka njemu istrčavaju dve osobe, vidi se na snimku koji je objavila ukrajinska policija.

Sa suvozačeve strane izlazi muškarac u belom i sa pištoljem u ruci zaustavlja se gotovo ispred osobe koja trči, podiže pištolj i počinje da puca zbog čega ovaj kreće da beži. Drugi napadač, koji je bio na mestu vozača u „smartu“, pokušava da se priključi i puca, ali ga od mete deli red parkiranih automobila, vidi se na snimku. 

Ranjeni Zvicer (foto: detective-info.com.ua)

Žrtva, deluje, uspeva da pobegne, nakon čega se napadači vraćaju u automobil. Njega su potom zapalili, što su takođe zabeležile sigurnosne kamere – muškarci polivaju i pale „smart“, a plamen je dohvatio i vozača kome gori gornji deo odeće.

Ovi događaji odigrali su se juče u centru glavnog grada Ukrajine Kijeva nešto iza šest sati popodne. Meta je bio Radoje Zvicer, jedan od dvojice vođa kavačkog kriminalnog klana, koji se nalazi u bolnici, teško ranjen. 

Dvojica muškaraca sa snimka koji su pucali na njega su uhapšeni, kao i još dvojica njihovih saučesnika. Svi su uhapšeni rano jutros u Odesi dok su pokušavali da napuste Ukrajinu, a iz policije je saopšteno da se u pitanju državljani Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije. 

Ukrajinska policija objavila je i snimak hapšenja na kome se vidi kako policajci jure i hvataju osumnjičene, pitaju ih na engleskom da li znaju zbog čega su uhapšeni i prevoze do policijske stanice. Na kadrovima iz policijske stanice vidi se, između ostalog, da im policajci uzimaju otiske prstiju. 

KRIK saznaje da su uhapšena dvojica srpskih državljana – četrdesetpetogodišnji Petar Jovanović i tridesetjednogodišnji Milan Branković, obojica iz Niša, kao i dvojica crnogorskih državljana Emil Tuzović i Stefan Đukić, obojica tridesetogodišnjaci. Đukić je prilikom hapšenja imao pasoš Severne Makedonije.

Za Đukićem je crnogorska policija raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je krajem prošle godine u Baru ubio Jovana Klisića, a ranio Velizara Gardaševića. Srpska policija još se nije oglasila o hapšenju domaćih državljana, a KRIK saznaje da su upravo dvojica privedenih Nišlija pucala u Zvicera. 

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera (foto: ukrajinska policija)

Radoje Zvicer koji je juče popodne teško ranjen u Kijevu, jedan je od vođa kavačkog kriminalnog klanaUkrajinska policija navela je da je moguć razlog pokušaja ubistva kriminalni rat u kojem se njegova grupa već godinama nalazi.

Kavački klan koji, kako tvrdi policija, Zvicer vodi zajedno sa Slobodanom Kašćelanom već šest godina je u ratu sa škaljarskim klanom. Do sukoba je došlo zbog svađe oko 200 kilograma kokaina, a u višegodišnjem ratu ubijeno je više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve, kako su utvrdili novinari KRIK-a.

Pištolji iz kojih je pucano na Zvicera (foto: ukrajinska policija)

Ubistva se dešavaju u Srbiji i Crnoj Gori, ali i u drugim evropskim državama – Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj. Upravo u glavnom gradu Grčke početkom ove godine ubijen je jedan od dvojice lidera škaljarskog klana – Igor Dedović. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Rat je promenio i ovdašnje podzemlje jer su kriminalne grupe prišle nekom od klanova i uzele učešća u ovom sukobu. Uz „škaljarce“ je grupa kriminalca Filipa Koraća, a uz kavački klan huliganska grupa „Janjičari“ koju je vodio kriminalac Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a koja ima veze u srpskoj policiji i politici.

Više o sukobu klanova pročitajte u našoj priči:Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

1 Comment

  1. Celavi kaže:

    Kakvi amateri,nesretnici I smotanci…takvi da rese coveka…nema opustanja,plati se glavom…