Policija i tužilaštvo različito o tuči kod stadiona Partizana

Policija i tužilaštvo različito o tuči kod stadiona Partizana

Foto: (mup.gov.rs)

Policija i tužilaštvo daju različite informacije o tuči koja se juče dogodila nedaleko od stadiona Partizan: iz MUP-a za KRIK kažu da nije prijavljeno da je iko povređen i da su privedene četiri osobe, dok iz tužilaštva tvrde da „nema privedenih lica“ i da čekaju izveštaj policije.

Piše: Bojana Pavlović

Juče u toku dana došlo je do masovne tuče u blizini stadiona Fudbalskog kluba Partizan. KRIK od izvora saznaje da je u pitanju tuča između huliganskih grupa.

Nije, međutim, jasno šta su tačno policija i tužilaštvo preduzeli – jer iz ovih institucija stižu oprečne informacije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za KRIK kažu da im je juče nešto pre 16 sati prijavljeno da se odvija tuča u Ulici Stjepana Filipovića. 

„Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mesta i zatekli četiri osobe koje su privedene u policijsku stanicu“, tvrde iz MUP-a.

Kako dalje navode, o svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo po čijem nalogu policija radi na rasvetljavanju događaja. 

Iako rukovodi istragom, tužilaštvo nije obavešteno o četvorici uhapšenih. Iz Višeg javnog tužilaštva navode da „nema privedenih lica“ i da zasad „nije utvrđen identitet niti jednog lica“. 

„Možda se identitet izvršilaca utvrdi u narednih pola sata, možda za 24 sata, možda za 48, a možda do zastarelosti ostane nepoznat izvršilac“, kaže za KRIK Irena Bjeloš iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Bjeloš navodi da krivična dela počinjena prilikom tuče nisu u nadležnosti Višeg tužilaštva, ali da neovlašćeno nošenje oružja jeste, pa su tražili od policije da im dostavi izveštaj. 

„Zasad ne znamo da li je pucnjava bila u vezi sa tučom i ne možemo to da potvrdimo. Na policiji je da utvrdi šta se dogodilo“.

Ukoliko se utvrdi da pucnjava nije u vezi sa tučom, slučaj će biti prosleđen nadležnom osnovnom tužilaštvu. 

Policija nije odgovorila na pitanja novinara KRIK-a koje navijačke grupe su učestvovale u tuči.

Kako saznaje KRIK od dva nezavisna izvora koji nisu hteli da im se otkrije identitet,  sukobili su se navijači Crvene zvezde i navijačka grupa Partizana poznata u javnosti kao „Janjičari“ (odskora sa novim nazivom „Principi“) koju predvodi Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja. Nije poznato da li je Belivuk bio prisutan.

Belivuk je „nasledio“ ovu grupu od čuvenog kriminalca Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. 

3 Comments

 1. Numb kaže:

  Odakle „navijačke“ grupe u blizini stadiona, kada utakmica nena? Neko je bio neobazriv i pozvao ih u isto vreme na dogovor oko spontanih bakljada po krovovina zgrada!

 2. Slobodan gradjanin kaže:

  Sve interesuje sukob navijaca.
  Zasto ne istražite ko je ss jurisnici ma SNS-a i Vucica izdaje dozvole za kretanje u vreme policijskog casa i zašto policija i komunalna milicija ( partijska policija SNS-a ) nerade svoj posao i ne pohapsi ss jurisnici bagrz.
  Dosta vise Vucicev og fasizma.

 3. Promene kaže:

  Kod nas ništa novo….