Policajka povezana sa kavačkim klanom ponovo iznela odbranu

Policajka povezana sa kavačkim klanom ponovo iznela odbranu

Nikolić sa advokatom (foto: KRIK)

Policajka Marija Nikolić, koja je bila u automobilu sa pripadnikom kavačkog klana Davorinom Baltićem kad je ubijen, istakla je juče da ostaje pri svom ranijem iskazu i da nema šta da doda. Njoj se sudi jer je nakon ubistva Baltićev pištolj bacila u kontejner.

Piše: Bojana Pavlović

Nikolić je odbranu iznela i na prošlom suđenju u oktobru, a juče je nastavljeno sa čitanjem njenog iskaza. Ona je ponovila da ostaje pri onome što je rekla i da nema šta da doda.

Bilo je planirano da veštak svedoči o pshičkom stanju Nikolićeve, ali sudija Zoran Božović nije zakazao veštačenje, pa je suđenje odloženo. Veštačenje je tražila odbrana jer tvrde da je Nikolić bila u šoku i nije bila svesna svojih postupaka. 

Policajka Marija Nikolić optužena je za nedozvoljeno nošenje oružja, pošto je nakon ubistva Davorina Baltića, pripadnika kavačkog kriminalnog klana, iz njegovog automobila izvadila pištolj i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

Ona se zatekla u kolima sa svojim kumom Davorinom Baltićem, kada je izrešetan u januaru 2018.

Do pucnjave je došlo oko sat vremena pre ponoći, dok su kolima ulazili u garažu u zgradi na Vračaru gde je Baltić stanovao. Kada je pucnjava prestala, Nikolić je posegla za svojim službenim pištoljem, međutim, zbog pojasa kojim je bila vezana nije uspela da ga potegne, pa je uzela pištolj iz vrata automobila. Potom se popela do stana Baltićeve porodice, rekla im da zovu hitnu pomoć i vratila se u garažu.

„Krenula sam iz garaže… nisam znala ni gde da idem, ni šta da radim. Tek kada sam naišla na kontejnere postala sam svesna da mi je pištolj i dalje u ruci i bacila sam ga“, ispričala je Nikolić ranije na sudu.

Nikolić je ispričala da se sa Baltićevom suprugom druži od srednje škole i da joj je bila kuma na venčanju, ali da nije znala da je Baltić kriminalac.

Policajci koji su svedočili na ovom suđenju istakli su da je Nikolić morala da zna da je Baltić na poternici, kao i da je druženje sa osobama iz kriminogene sredine nespojivo sa poslom koji obavlja.

Baltić je bio državljanin Crne Gore i visoko pozicionirani pripadnik kavačkog kriminalnog klana koji se bavi švercom droge, iznudama i zelenašenjem. Kavački klan u sukobu je sa škaljarskim i njemu pridruženim kriminalnim grupama.

Do sukoba je došlo 2014. godine kada je u španskom gradu Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu. U međusobnim obračunima ubijeno je više osoba na obe strane, a sukobu su se priključile i druge kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore, koje su stale na strane zaraćenih klanova.

Više o žrtvama kriminalnih obračuna pročitajte u „Crnoj knjizi“

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte u posebnoj vesti

Comments are closed.