Policajci i drug članova klana svedoci ubistva Bojovića

Policajci i drug članova klana svedoci ubistva Bojovića

Nikola Bojović

Ubijeni Nikola Bojović

Tri očevica svedočila su danas na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića. Dvoje policajaca – slučajnih prolaznika i drug optuženih članova klana rekli su da su čuli pucnje i u prvom trenutku pomislili da je reč o snimanju filma. 

Piše: Bojana Pavlović

Dvoje policajaca slučajno se zadesilo na mestu ubistva Nikole Bojovića krajem aprila 2013. godine.

Gordana Milanović, policijska inspektorka na Savskom vencu, ispričala je da je u Ulicu carice Milice ušla iz pravca „Tanjuga“ i da je zastala kod trafike kada je začula pucnje i vrisku. U prvom trenutku, navela je Milanović, pomislila je da u pitanju snimanje filma.

„Videla sam čoveka sa pištoljem u ruci. Bila sam na razdaljini oko 100 metara od njega. Nisam mogla da mu vidim lik i ne bih mogla da ga prepoznam. Imao je kapu ili kačket, zapazila sam prsluk, kao ribarski ili lovački“, ispričala je.

Okrenula se i videla Bojovića, koji je iako pogođen, dugo ostao na nogama, a potom pao. Ubica je, po njenim rečima, nastavio da kruži oko žrtve. Po načinu na koji je držao pištolj, delovao joj je amaterski.

Milanović je dodala da je prišla pogođenom Bojoviću i uz njega ostala do dolaska policije.

Cvetanović: Svako može da kaže da sam ja
Optuženi Saša Cvetanović javio se za reč negodujući što se svedoci tokom suđenja izjašnjavaju da li ga prepoznaju kao ubicu.
„Meni je slika izašla u novinama, sad svako može da kaže da sam to ja uradio. Ima više od 4.000 članaka o tome“, rekao je Cvetanović.
Sudija Vladimir Duruz složio se sa njim rekavši da će sud ovo uzeti u obzir i istakao da ne zna zbog čega prepoznavanje nije obavljeno pre dve godine.

Njen kolega policajac Branislav Stojanović rekao je da je tog jutra rano došao na mesto gde se dogodilo ubistvo jer je imao „neku akciju“ na poslu. Na pitanje suda objasnio je da je policajac ne precizirajući na kom mestu je zaposlen.

On je rekao da je bio u kolima i pokušavao da napravi polukružno na uglu Ulica carice Milice i Maršala Birjuzova.

„Tog momenta ispred mene skreće beli kombi i ja od tada ne vidim da li je slobodno da napravim polukružno. Čuju se, ne mogu da kažem pucnji, više kao petarde i vidim telo sa desne strane i okupljene građane. Čovek sa prozora iz zgrade tu odmah dojavio mi je da je beli kačket u pitanju i da je krenuo niz ulicu. Ja istrčavam i krećem da obavestim 92“, rekao je Stojanović.

Dodao je da mu nije poznato da li je policija razgovarala sa čovekom koji mu je s prozora dojavio ko je ubica.

Treći svedok danas bio je Uroš Denčić koji je rekao da Miloša Delibašića i Miloša Vojnovića, koji su optuženi kao članovi grupe, poznaje od detinjstva. Na suđenju mu nisu postavljana pitanja u vezi sa ovim poznanstvima.

Tog dana bio je na mestu ubistva jer je radio za firmu koja je obnavljala trotoar u toj ulici.

Denčić je ispričao da se ne seća detalja o događaju pošto je prošlo dosta vremena. Seća se da je začuo nešto poput zvuka kapisli i da je pomislio da se tu snima film.

„Video sam da leži čovek i jednog koji se udaljava na gore. Imao je tamnu jaknu i tamni kačket. Prepostavio sam da nije snimanje filma – očekivao sam prekid scene, a to se nije dogodilo.“

Tokom istrage Denčić je naveo da je čovek koga je video bio visok između 170 i 180 centimetara, ali to danas nije ponovio rekavši da je prošlo dosta vremena i da ne bi to mogao da tvrdi. Rekao je pucač bio prosečne građe, ali da zbog jakne koju je nosio nije mogao da odredi.

Za ubistvo Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, optužen je klan nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića. Šaranović je ubistvo naručio iz osvete verujući da je Luka Bojović odgovoran za ubistvo njegovog brata Branislava.

Kao direktni izvršilac označen je Saša Cvetanović zvani Pitbul iz Vranja kome je pomogao Ratko Koljenšić.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Pročitajte posebnu priču o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Comments are closed.