Policajac svedočio o napadu na Borka Stefanovića

Policajac svedočio o napadu na Borka Stefanovića

Borko Stefanović (foto: MC.rs)

Policajac Dejan Palibrk rekao je danas na suđenju za napad na Borka Stefanovića da je video Stefanovića kako krvav nepomično leži na zemlji dok jedan od optuženih stoji iznad njega. Palibrk, koji je te večeri radio u civilu, takođe je povređen u ovom incidentu.

Piše: Milica Vojinović

Palibrk je naveo da je na mestu incidenta prepoznao trojicu optuženih – Danijela Gmijovića Caftu, Marka Živkovića Buvca i Miloša Šaponjića zvanog Šapa, kaže za KRIK Stefanovićev advokat Vladimir Todorić.

„On je potvrdio da svu trojicu zna, Šaponjića iz Žandarmerije, a drugu dvojicu jer ih je pre hapsio“, kaže advokat Todorić za KRIK.

Kako kaže, policajac je imao zadatak da to veče prati dešavanja ispred Mesne zajednice u Kruševcu u kojoj je trebalo da se održi tribina opozicionog Saveza za Srbiju.

„Kada je počela tuča i gužva, on je izašao iz automobila u kom je bio u civilu i krenuo ka tamo vičući: ’Policija, stani’“, kaže advokat.

Kada je prišao osobama koje su se tukle i gurale Palibrk je, kako je danas ispričao, video trojicu optuženih od kojih je jedan – Šaponjić, stajao iznad Stefanovića koji je ležao na zemlji bez svesti, objavila je televizija N1 čiji novinar je prisustvovao današnjem suđenju.

„On je sprečio da ovaj zada još jedan udarac nogom u glavu Borku, dok je ovaj već bio u nesvesti, vrlo moguće da mu je spasao život“, kaže Todorić.

Palibrk je danas potvrdio da je Šaponjić tom prilikom napao i njega, udario ga u glavu i pobegao, piše N1.

Naredno ročište zakazano je za kraj decembra kada će se nastaviti sa ispitivanjem svedoka.

Podsetimo, opozicioni političar Borko Stefanović napadnut je krajem novembra prošle godine u naselju Rasadnik u Kruševcu gde je te večeri trebalo da se održi tribina opozicionog Saveza za Srbiju. Osim Stefanovića, povređeni su i aktivista Levice Srbije Boban Jovanović, kao i policajac koji je danas svedočio.

Osumnjičeni za napad su uhapšeni ubrzo nakon događaja. U istrazi kao i na sudu negirali su optužbe i ispričali da su se ispred Mesne zajednice u Kruševcu našli slučajno.

Sva trojica su ranije osuđivani, a kako je KRIK otkrio, optuženi Gmijović bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen 2014. godine.

Borko Stefanović je u toku istrage u javnost izneo i ime kontroverznog kruševačkog biznismena Gorana Makragića tvrdeći da je u poslovnim vezama sa optuženima.

Oni su se, na osnovu iskaza nekih svedoka, videli sa Makragićem na dan kada se dogodio napad, kazao je tada Stefanović.

I Makragić je saslušan u istrazi. Tužilaštvu je rekao da Gmijovića, Živkovića i Šaponjića poznaje samo „iz viđenja“ negirajući Stefanovićeve tvrdnje.

Kruševački biznismen imao je već problema sa zakonom, osuđivan je za različita krivična dela, a do nedavno mu se sudilo sa ozloglašenim biznismenom sa severa Kosova Zvonkom Veselinovićem i njegovim kumom Milanom Radoičićem zbog nelegalnog iskopavanja šljunka. Nakon nekoliko godina suđenja i više donetih presuda pravosnažno su oslobođeni krivice u julu ove godine.

Iako je bilo planirano da Makragić svedoči na sudu u postupku zbog napada na Borka Stefanovića, umesto toga, kako kaže Stefanovićev advokat, na nekom od narednih ročišta biće pročitan njegov iskaz koji je dao u istrazi.

Pročitajte više o ovom slučaju

Comments are closed.