Pokret za preokret traži smenu gradonačelnika Beograda

Pokret za preokret traži smenu gradonačelnika Beograda

Gradski odbor Pokreta za preokret u Beogradu zahteva smenu gradonačelnika Siniše Malog jer je, kako navode, nedopustivo da glavni grad Srbije vodi osoba za čije ime se vezuju skandali koje je već teško pobrojati.

„Najnovije svedočenje bivše supruge Siniše Malog Marije Mali pruža samo nove dokaze za ono što je javnosti bilo poznato od ranije – da se na mestu gradonačelnika Beograda nalazi čovek duboko upleten u kriminal i korupciju“, navodi Pokret pozivajući se na intervju koji je KRIK-u dala gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali.

„U svakoj normalnoj državi ovoliko skandala u nečijoj biografiji trajno bi ga udaljilo od mogućnosti da se bavi ikakvim javnim poslom. U Srbiji je nažalost čvrsto prijateljstvo koje neguju braća gradonačelnika i premijera, pokriće za sve mutne radnje Siniše Malog“, kaže predsednik Gradskog odbora Pokreta za preokret u Beogradu Milorad Bjedov.

Pokret za preokret ocenjuje da je nedopustivo da se krajnje kompromitovana osoba, čije kriminalne aktivnosti isplivavaju u javnost nalazi na tako važnom mestu kao što je mesto gradonačelnika glavnog grada Srbije.

Bivša supruga gradonačelnika Beograda u intervjuu za KRIK otkrila je da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje „nekih kolibica“ u Hercegovačkoj ulici u Savamali kako bi otklonio smetnje izgradnji projekta „Beograda na vodi“.

Marija Mali pričala je o imovini koju Mali ne vodi na svoje ime i drugim sumnjivim poslovima. Pročitajte ceo intervju.

Comments are closed.