Podignuta optužnica zbog ubistva u Podgorici

Podignuta optužnica zbog ubistva u Podgorici

Tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv 19 osoba zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili ubistvo Miloša Šakovića. Njima se na teret stavlja i trgovina drogom, nedozvoljeno posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Optužnica je poslata sudu koji može da je potvrdi ili vrati na doradu.

Piše: Milica Vojinović

Grupa je formirana 2017. godine, a delovala je na prostoru Crne Gore i susednih zemalja, saopštila je crnogorska policija u avgustu prošle godine nakon što je uhapsila devetoro osumnjičenih članova grupe.

Prilikom pretresa stanova uhapšenih policija je pronašla drogu, oružje sa izbrisanim serijskim brojevima i silikonsku masku za koju se sumnja da je korišćena prilikom vršenja krivičnih dela.

„Kriminalni plan organizacije je bio i da vrše krivična dela zastrašivanje bacanjem eksplozivnih naprava i paljenjem vozila“, naveo je tada Dragan Radonjić rukovodilac policijskog odeljenja koje je istraživalo grupu.

On je tada rekao i da je nekoliko meseci ranije pokrenut postupak protiv još sedam osoba, među kojima su i osumnjičeni za ubistvo Šakovića.

Ubistvo Šakovića

Šaković je ubijen krajem marta ove godine dok je sedeo u kafiću na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ Šaković je, navodno, primetio da mu prilazi muškarac koji ima silikonsku masku, pa je prevrnuo sto i sklonio se iza njega. Pokušao da pobegne, ali je ubica u njegovom pravcu ispalio više metaka, nakon čega je Šaković pao. U pucnjavi je ubijen i Radivoje Jovanović za koga se veruje da je slučajna žrtva.

Odmah posle ubistva uhapšena su braća Predrag i Janko Vukadinović, kao i Kristina Brnović zbog sumnje da su umešani u zločin. Kao pucač označen je Marko Jovanović koji je bio u bekstvu.

Policija je tom prilikom saopštila da sve ukazuje da su osumnjičeni bliski škaljarskom klanu, kao i da nije poznato ko je naručio ubistvo.

Ubijeni Šaković je 2012. godine osuđen na dve godine zatvora zbog šverca oko 250 grama heroina. Prema pisanju medija, brat je od strica Milića Minje Šakovića, koga bezbednosne službe označavaju kao člana škaljarskog kriminalnog klana.

Comments are closed.