Podignuta optužnica zbog demoliranja kluba u Beton hali

Podignuta optužnica zbog demoliranja kluba u Beton hali

Klub Komitet (foto: krik.rs)

Klub Komitet (foto: krik.rs)

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih da su početkom oktobra upali u klub „Komitet“ u Beton hali, lomili inventar i pretukli nekoliko osoba. Optužnicom im se na teret stavlja nasilničko ponašanje, saopštilo je danas tužilaštvo.

Piše: Bojana Pavlović

Tužilaštvo je navelo da je saslušalo osumnjičene, ispitalo svedoke i izvršilo potrebna veštačenja.

Od oko tridesetak nasilnika koji su učestvovali u ovom događaju policija je do sada uhapsila sedmoricu. Među njima su Aleksandar Vidojević, Miloš Hrkman, Marko Čičković i Predrag Košprdić, Stefan Belivuk, kao i još dvojica čija imena nisu poznata.

Pojedini osumnjičeni su članovi grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, otkrio je ranije KRIK, koji je preuzeo upravljanje posle ubistva kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove, čuvali predstavnike kluba, prodavali drogu i učestvovali u tučama, pucnjavama i ubistvima. Stanković je ubijen u oktobru 2016, a  grupu je preuzeo Belivuk, međutim, posle nekoliko meseci uhapšen je zbog sumnje da je umešan u ubistvo.

Pošto su vođe grupe bile sklonjene, kao glavni na tribini nametnuo se Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, jedan od optuženih u ovom slučaju. Bio je deo mlađe navijačke ekipe, nekada blizak navijačkoj grupi „Alkatraz“, a kada su sredinom 2013. godine južnu tribinu preuzeli Stankovićevi „Janjičari“, Vidojević se priklonio njima.

Protiv Vidojevića već su ranije vođeni postupci za različita krivična dela – nasilničko ponašanje na utakmici, razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja. Bio je i član skupštine fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača, a danas je jedan od uticajnijih u ekipi.

U junu ove godine, Vidojević je sa grupom navijača među kojima je bio i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navijao na utakmici Srbija – Kostarika na svetskom prvenstvu u fudbalu. Sa njima je tada bilo još navijača „Janjičara“. Protiv mnogih od njih vođeni su postupci za različita krivična dela.

Pročitajte sve vesti o ekipi Aleksandra Stankovića

Pogledajte snimak kako huligani stižu u klub „Komitet“

Comments are closed.