Podignuta optužnica za ubistvo advokata Zreleca

Podignuta optužnica za ubistvo advokata Zreleca

Vladimir Šaranović (foto: MUP)

Protiv Vladimira Šaranovića podignuta je optužnica zbog sumnje da je ubio beogradskog advokata Vladimira Zreleca u decembru 2015. godine, rečeno je KRIK-u u Višem tužilaštvu u Beogradu. Optužnicu treba da potvrdi Viši sud u Beogradu.

Piše: Jelena Radivojević

Šaranović je osumnjičen da je pucao na advokata Vladimira Zreleca u decembru 2015. godine dok se on nalazio u automobilu ispred svoje kancelarije na Vračaru u Beogradu. Zrelec je preživeo napad, ali je mesec dana kasnije podlegao povredama.

Šaranović je uhapšen u januaru u blizini Zrenjanina i od tada se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru.

Javnost je znala da se traga za Šaranovićem jer je u novembru prošle godine policija opkolila zgradu u beogradskom naselju Kanarevo brdo u potrazi za njim.

Optužnica protiv njega podignuta je pre tri dana, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem tužilaštvu u Beogradu. Osim za teško ubistvo, optužen i za proizvodnju i prodaju narkotika. Viši sud u Beogradu treba da potvrdi optužnicu.

Podsetimo, advokat Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Njih dvojica bili su stari i uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su imali kockarnice, menjačnice, ali i druge poslove u kojima je bio veliki protok novca.

Mafijaški rat

Branislav Šaranović bio je blizak kriminalnoj grupi Amerika koja se bavi međunarodnim transportom kokaina. Ubijen je u oktobru 2009. godine ispred zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, a njegov brat Slobodan je za smrt krivio kriminalca Luku Bojovića.

(foto: S. Dojčinović)

Poziv ubicama: oglas na Šaranovićevoj menjačnici

Ubrzo je otpočeo mafijaški rat u kom je stradalo više ljudi – i sa Bojovićeve i sa Šaranovićeve strane.

Slobodan Šaranović je najpre sproveo sopstvenu istragu bratovljevog ubistva. Na izlogu svoje menjačnice objavio je oglas u kom je ubicama ponudio novčanu nagradu u iznosu od „šest cifara u evrima“ ako mu otkriju nalogodavca.

Verujući da iza likvidacije stoji Luka Bojović, Šaranović je, kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, naredio ubistvo njegovog brata Nikole koji je ubijen u centru Beograda 2013. godine.

Za ovo ubistvo Slobodanu se kao naručiocu sudilo pred sudom u Beogradu, ali je istovremeno vođen i postupak u Crnoj Gori gde ga je zastupao ubijeni advokat Zrelec.

Kraj sudskog postupka Slobodan Šaranović nije dočekao – u martu prošle godine ubijen je ispred kuće u Budvi. Ubice još nisu otkrivene.

Suđenje u Beogradu je završeno u aprilu ove godine. Za ubistvo Nikole Bojovića osuđeni su Saša Cvetanović zvani Pitbul kao direktni izvršilac i Ratko Koljenšić koji je nabavio oružje, automobil i stan u kom je boravio ubica.

Pročitajte više detalja o poslovima braće Šaranović

Pročitajte kako je funkcionisao klan na čijem čelu je bio Slobodan Šaranović

Comments are closed.