Počelo suđenje policajki koja je bila sa članom kavačkog klana kad je ubijen

Počelo suđenje policajki koja je bila sa članom kavačkog klana kad je ubijen

Policajka Marija Nikolić, optužena za nedozvoljeno nošenje oružja, rekla je danas na početku suđenja da nije kriva za delo koje joj se stavlja na teret. Nikolić je bila u kolima sa članom kavačkog klana Davorinom Baltićem kada je ubijen početkom januara ove godine. Tužilaštvo tvrdi da je iz automobila iznela pištolj i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

Piše: Bojana Pavlović

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a nakon što se Nikolić izjasnila o optužbama, tužilac i odbrana predložili su svoje dokaze.

Prema rečima njenog branioca Denisa Bećirića, odbrana je prihvatila predloge tužilaštva, ali i zatražila da se obavi veštačenje psihičkog stanja policajke.

„Ono što se navodi u optužnici se zaista tako dogodilo i to je Nikolićeva i sama izjavila. Međutim, smatram da tu nema krivičnog dela. Tek po povratku nazad, postala je svesna šta se dogodilo. Ispričala je načelniku i kolegama da je uzela pištolj, a potom i pokazala gde ga je bacila. Pištolj nije njen, već je bio u kolima“, rekao je Bećirić za KRIK.

Baltić, inače državljanin Crne Gore, ubijen je početkom januara dok je kolima ulazio u garažu u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru. Dvojica napadača ispalila su na automobil više hitaca, a Baltić je preminuo na licu mesta.

U trenutku ubistva sa njim je u kolima bila i Nikolić koja je tada bila na dužnosti. Ona je pištolj marke „glok“ iznela iz garaže i bacila u kontejner u susednoj ulici. U krivičnoj prijavi koju je policija nekoliko dana posle događaja podnela tužilaštvu, ona je bila sumnjičena za ometanje pravde, međutim optužnicom koja je podignuta u maju na teret joj se stavlja nedozvoljeno nošenje oružja.

Neposredno posle ubistva, direktor policije Vlаdimir Rebić izjavio je da je Baltić odranije poznat policiji i da je ubijen u obračunu kriminаlnih grupа. Policija je u junu saopštila da je rasvetlila Baltićevo ubistvo i raspisala međunarodnu poternicu za osumnjičenim koga, međutim, nije imenovala.

Prema pisanju crnogorskih medija, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog kriminalnog klana iz mesta Kavači u Kotoru. Crnogorsko specijalno tužilaštvo je u maju prošle godine podiglo optužnicu protiv članova kavačkog klana, ali se Baltićevo ime u njoj ne pominje. Grupa se bavi iznudama, zelenašenjem, ali i švercom droge. U istom gradu postoji i škaljarski klan sa kojim je u sukobu.

U ratu dva klana ubijeno je više osoba na obe strane, a detalje možete pogledati u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava.

Korekcija: U originalnom tekstu bilo je pogrešno napisano da se policajka vratila u stanicu. Advokat Denis Bećirić naknadno je precizirao da se optužena vratila na mesto ubistva, a ne u policijsku stanicu, pa je greška ispravljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *