„Pink Panter“ na slobodi uz jemstvo

„Pink Panter“ na slobodi uz jemstvo

Nikšićanin Radovan Jelušić, jedan od glavnih članova kriminalne grupe „Pink Panter“ poznate po pljačkama skupocenog nakita, biće pušten iz pritvora u Crnoj Gori uz kauciju od 100.000 evra

Piše: Dragana Pećo

Viši sud u Podgorici pre desetak dana prihvatio je jemstvo koje je ponudio Jelašić.

On će deo jemstva od 20.000 evra dati u kešu, a ostatak će obezbediti stavljanjem hipoteke u iznosu od 80.727 evra na nekretninu, podaci su koje je podgorički Viši sud dostavio KRIK-u.

Nakon što položi novac i nekretnine budu uknjižene u korist suda, Jelušić će biti pušten na slobodu.

Radovan Jelusic_Interpol

Radovan Jelušić

Protiv njega se pred ovim sudom vodi postupak zbog pljačke juvelirnice u poslovnom centru u Tokiju 2007. godine. Tom prilikom ukraden je nakit vredan 1,7 miliona evra. Sud ga tereti i za falsifikovanje pasoša.

U julu 2014, Viši sud doneo je presudu kojom je osudio Jelušića na sedam godina i dva meseca zatvora za razbojništvo i falsifikovanje isprave. Presudu je poništio Apelacioni sud Crne Gore u novembru iste godine i vratio predmet na ponovno suđenje.

Prema podacima Interpola, Radovan Jelušić je glavni član kriminalne grupe „Pink Panter“ koja stoji iza nekoliko pljački juvelirnica širom sveta.

Jelušić je 2010. uhapšen u Rimu i kod sebe je imao falsifikovani hrvatski pasoš. Nalazi se u crnogorskom pritvoru od maja 2012. godine.

Suđenje pred Višim sudom u Podgorici biće nastavljeno 1. oktobra.

 

Comments are closed.