Paunović povodom izjava o Mariji Mali: Odgovaram Vladi i premijeru

Paunović povodom izjava o Mariji Mali: Odgovaram Vladi i premijeru

Suzana Paunović (foto: N1)

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović danas nije htela da odgovori na pitanje da li će podneti ostavku zbog izjave o bivšoj supruzi gradonačelnika Beograda i rekla da odgovara Vladi i premijeru.

Izvor: Beta, KRIK

Suzana Paunović je pre predstavljanja izveštaja o Akcionom planu za ostvarivanje prava nacionalnih manjina kazala da pitanje njene eventualne ostavke „danas nije tema“.

„O svojoj odgovornosti odgovaram Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću“, rekla je Suzana Paunović novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

Osvrćući se na intervju Marije Mali za KRIK Suzana Paunović izjavila je na televiziji N1 da „ne veruje da je Marija Mali toliko očajna“. Rekla je i da su slučaju Siniše i Marije Mali porodični konflikti preneti na politički teren.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i lider Socijaldemokratske partije u kojoj je Paunović potpredsednica, rekao je da je Paunović pogrešila što je komentarisala intervju Marije Mali za KRIK, ali da neće snositi odgovornost za stavove koje je iznela.

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je od Vlade da razreši Paunović jer je svojom izjavom osudila čin uzbunjivanja javnosti koji je izvršila Marija Mali, kako je definisano u Zakonu o zaštiti uzbunjivača.

Podsetimo, Marija Mali je u intervjuu za KRIK ispričala je i da joj se bivši suprug pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali. Ona je otkrila i nove detalje o gradonačelnikovom ofšor poslovanju, imovinu koju skriva, kao i da mu je pomogla da lažno prijavi određene prihode Agenciji za borbu protiv korupcije kao nasledstvo pokojnog oca.

Intervju sa Marijom Mali pročitajte ovde

Comments are closed.