Overena dokumenta iz Bugarske potvrđuju KRIK-ovu priču

Overena dokumenta iz Bugarske potvrđuju KRIK-ovu priču

Dokument koji pokazuje da je Siniša Mali direktor ofšor kompanije Dokument koji pokazuje da je Siniša Mali direktor ofšor kompanije

KRIK objavljuje overena dokumenta koja pokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali i nakon što je stupio na javnu funkciju ostao direktor ofštor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova.

Piše: Dragana Pećo

Ova dokumenta novinari KRIK-a preuzeli su danas 22.10.2015. iz bugarskog trgovinskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra kao potvrdom njihove validnosti.

Reagujući na priču KRIK-a o kupovini 24 stana na bugarskom primorju, gradonačelnik Beograda potvrdio je da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini. Rekao je da je rešenje iz februara 2015. godine koje je KRIK objavio falsifikat i istakao da sa tim firmama nema nikakve veze od kada je postao funkcioner početkom 2013. godine.

pomoziteOverena dokumenta koja je KRIK zahvaljujući kolegama sa portala Bivol.bg dobio danas iz zvaničnog registra, pokazuju suprotno.

KRIK je iz bugarskog registra danas uzeo overenu dokumentaciju za firmu „Brigham Holding & Finance Inc.“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva koja pokazuje da se Siniša Mali još uvek zvanično vodi kao direktor ove kompanije. Između ostalog tu je i rešenje iz 2014. koje je Siniša Mali potpisao kao direktor ove ofšor firme.

Objavljujemo i video koji pokazuje da se jednostavnom pretragom vebsajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra može naći rešenje iz februara 2015, za koje Mali tvrdi da je falsifikat.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Mali je pokazao nekoliko dokumenata, ali oni ne osporavaju istinitost KRIK-ove priče.

Dokumenta koja je gradonačelnik dao novinarima nisu overena, a rešenje iz marta 2015. koje, kako kaže gradonačelnik, postoji u bugarskom registru, novinari KRIK-a nisu pronašli uvidom u kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na ove kompanije.

Taj dokument navodno govori da je direktorka i vlasnica ofšor firmi advokatica Ana Ivanova Panajotova.

Panajotovoj je Mali još 2012. dao punomoćje, pokazuju zvanična dokumenta. Mali ju je ovlastio da u njegovo ime potpisuje i priprema poslovnu dokumentaciju, kao i da ga zastupa u poslovima koji se tiču podnošenja papira za poslovni registar. Ona je takođe podnosila dokumentaciju za Srđana Dabića, bivšeg direktora „Lukoila“, od koga je Mali kupio stanove.

Nejasno je kako se sada ova advokatica pojavljuje kao vlasnica ofšor kompanija koje poseduju stanove.

Gradonačelnik je novinarima predočio i izjave Panajotove i jednog bugarskog prevodioca koje navodno pokazuju da on nije direktor ofšor firmi. Nijedna izjava nije overena i ne predstavlja zvaničan dokument.

Mali je dostavio sledeća dokumenta:

U kompletnoj arhivi dokumenata firmi povezanih sa Sinišom Malim, u toku 2013. i 2014, kada je obavljao javnu funkciju savetnika prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda, podneto je više dokumenata sa potpisom Siniše Malog. Neka od tih dokumenata nemaju datum, ali je u zvaničnom registru navedeno kada su tačno podneta.

Objavljujemo dokumentaciju sa potpisom Siniše Malog iz 2013. i 2014.:

KRIK će nastaviti da istražuje ovaj slučaj.

20 Comments

 1. jaran kaže:

  Ovo je komedija, da se stvarno nasmejes. Zaista ljudi, pa ovo je za nepoverovati, segamegadens direktorcici muljaju sa nabavkama, pre nedelju dana dobro nije „isutirao“ onog direktora komunalnog koji jedini ima drzavni fakultet, kao film, sta drugo reci.

 2. Stanko kaže:

  Kada ste toliko ubedjeni u tacnost vasih navoda, sto ne dokazete da je vlasnik tih 24 stana i ne uzmete mu sve? Ovo je javno je ponudio.

  • dragan kaže:

   pa dokazali ti,imas dokument i evo tihttp://www.kurir.rs/vesti/politika/novi-dokazi-ova-dokumenta-demantuju-sinisu-malog-gradonacelnik-i-dalje-vodi-ofsor-firme-clanak-1987927.to sto si glup i bot sns,a to je tvoj problem

   • Stanko kaže:

    Sto meni da dokazuju? A gde je dokaz da je vlasnik stanova? Neka dokazu na sudu, a ne preko Kurira, Blica i B92. Lep recnik na kraju. Dovoljno govori o vama, a ne o meni.

    • rock out kaže:

     Dokazuju da je lagao jer je potpis iz 2014, a on tvrdi da od 2012 nije direktor firme…. U normalnim zemljama najviši funkcioneri kad se uhvate u takvoj laži ili bivaju smenjeni ili podnose ostavke… A stanove, inače, ne može niko iz Srbije da oduzme jer se nalaze u Bugarskoj… A Ti si Stanko neki napredniji bot… Ostali jedva sastavljaju rečenicu (ili prepisuju sa stranačkog uputstva) a Ti se baš lepo raspisao… Vidi se da si učen… Verovatno jedan od retkih botova sa državnim fakultetom, a ne segamega…

  • Janko kaže:

   bravo, stanko, evo ti noblica

   • Stanko kaže:

    Hvala na ponudi, ali ne ide noblica posle kavijara!

    • Baltazar kaže:

     Tesko da vama Botovima placaju u kavijaru. Pre ce biti neka bajata kifla sa parizerom….

     • Stanko kaže:

      Kako znas??? Mora da si ti bot pa znas iz iskustva za kiflu sa parizerom. Svako prema zasluzi.

  • Pale kaže:

   Stanko, zemljace jadan si, jedi taj sendvic i cuti!

   • Stanko kaže:

    Ne vredjam se kad neko to izjavi, jer nema argumenata osim sendvica i sokova. Troplovi pokusajte neki kreativniji komentar. Recnik ti je za pijacu ili kafanu, a ne za ozbiljne portale.

    • Sabahudin kaže:

     Ha, ha, ha – „trolovi“. Dokazuje da je učeni bot razdvajanjem botova od trolova. Tačno je da vi naprednjaci niste trolovi. Da bi trolovao moraš da imaš gram mozga. Vi ste botovi jer ne pokazujete ni gram mozga već se isključivo držite onoga što je zapoveđeno instrukcijama, čak sve istim rečima.

    • Botovski kaže:

     Ne znam čemu ta uvredljiva nota za kafanu i pijacu (ne daj Bože „zelenu“) ? Kafana je mesto gde su osnovane sve naše političke stranke,pisci napisali najlepše pesme,upaznavali se i rastajali zaljubljeni…

  • PETAR GRABLJIC kaže:

   JELI A DA TE PITAM A ZASHTO SE REGISTRUJU OF SHOR FIRME ALO TO SE RADI 50 GODINA I JA SAM IMAO TAKVU KAO NORMALNI PRIVREDNIK A NE KAO POZICIONIRANI GRADJANIN GRADONACHELNIK KOJI MOZE DA KORUPTIVNO I PREVARANTSKI DA DELUJE SA POLOZAJA I UVECAVA SVOJ KAPITAL NA SHTETU SRBA . LOGICHNO JE DA IMENIUUJESH DIREKTORA IZ ZEMLJE SA KOJOM MUVASH ILI ADVOKATA SVAKI TVOJ ODLAZAK BI TI BIO OMCHA ALI KOGA BOLI KADA STE NEPISMENI I NEMATE POJMA DA JE CHOVEK MULJAO I DA SE OKORISTIO I DA I DALJE MULJA .

 3. Drakče kaže:

  Sad će Miljko tužilac da reaguje,hahahahahahaha. Proverite SINDIKALCE Kolubare. Pa ovaj je malo dete za njih,šta sve oni imaju i šta rade.

 4. dragan kaže:

  Realno gledano nema ni jednog dokumeta za vreme dok je gradonacelnik. Taj pecat ispod iz registra izvadjen 2015 a dokument potpisan 2011, strasno, stvarno losa kampanja. Pritom sam pristalica DSS-a ne SNS, ali ovo je stvarno los potez, ljudi uradite malo detaljno sve pre nego postavite nesto. Novine su kod nas postale oruzje samo za politicke obracune, sramota

  • Stanko kaže:

   Ko gleda dokumenta i dokaze??? Naslovi su ti koji odredjuju istinu, a ne sud i pravo. Prema naslovima iz novina od 2000. do danas, mi smo pretrpeli 2 smaka sveta i ko zna sta jos.

   • komentar kaže:

    o kojim vi pravima pričate kad sud u srbiji ne postoji. sudi samo gospodar vučić, i sudi i oslobađa bez suđenja. Kaže ne dam gašića i lončara. ovoliko afera nije bilo ni za vreme DS od 2008 do 2012. sakupio se najgori šljam, lopovi i primitivci na vlast u zadnjih 25 godina.

  • Sabahudin kaže:

   Koji dokument od ova tri je iz 2011.? Pečat iz registra nije sporan i on jeste iz 2015. kada je prosleđen KRIK-u, ali gde vi vidite da je neki od dokumenata potpisan 2011.? Na vrhu dokumenata stoje datumi i svi su iz 2013. i 2014. osim punomoćja.

 5. igor kaže:

  Nicija nije do zore, pa nece ni SNS-ova, a posle nek im je Bog u pomoci kako ce proci!!!