Osumnjičenima za šverc 800 kilograma kokaina određen pritvor

Osumnjičenima za šverc 800 kilograma kokaina određen pritvor

Jedrilica/ Zaplenjeni kokain (foto: MUP)

Mirku i Draganu Đankoviću iz Šida, koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u švercu 800 kilograma kokaina zaplenjenog u Atlantskom okeanu, sud je danas odredio pritvor koji može da traje do 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Piše: Milica Vojinović

Đankovićima – ocu i sinu, pritvor je određen jer postoji opasnost da bi pobegli, kao i da bi ponovili krivično delo ukoliko bi bili pušteni da se brane sa slobode.

Osumnjičeni i njihovi advokati imaju rok od tri dana da se žale na ovu odluku suda.

Podsetimo, drogu je krajem avgusta pronašla španska policija na jedrilici “Seascape” u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu. Njena vrednost se procenjuje na oko 50 miliona evra, a bila je upakovana, između ostalog, i u pakete sa likom Gavrila Principa.

Za ovu pošiljku osumnjičena je kriminalna grupa koju, kako je saopštila srpska policija, čine pretežno srpski državljani. Policija veruje da je na njenom čelu bio Vladislav Funštajn – jedan od članova posade na jedrilici na kojoj je pronađena droga. 

Funštajna  je uhapsila španska policija, dok su u Srbiji privedeni Mirko i Dragan Đanković zbog sumnje da su članovima grupe uplaćivali novac za put i transport kokaina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je saopštilo da je pokrenulo istragu protiv njih trojice i još jedne osobe za kojom policija i dalje traga. Đankovići su juče saslušani.

Profili Funštajna i mlađeg Đankovića na društvenim mrežama pokazuju da su oni više puta boravili u zemljama Južne Amerike. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Comments are closed.