Osumnjičenima za plantažu marihuane kod Sombora određen pritvor

Osumnjičenima za plantažu marihuane kod Sombora određen pritvor

Zaplenjena marihuana (foto: MUP)

Tri osobe koje su juče uhapšene zbog sumnje da su u mestu Gakovo kod Sombora uzgajile više od dve hiljade biljaka marihuane saslušane su i određen im je pritvor, rekli su iz Višeg tužilaštva u Somboru za KRIK.

Piše: Jelena Radivojević

Policija je na imanju u Železničkoj ulici u Gakovu kod Sombora zaplenila gotovo 2.200 biljaka marihuane, opremu za njenu proizvodnju i suplemente. Prema podacima iz katastra nepokretnosti objekat na ovoj adresi je u vlasništvu Nasera Pomaka, ali se takvi inicijali ne nalaze na spisku uhapšenih.

Iz tužilaštva nam je rečeno da ih je policija pre tri dana obavestila o pronađenoj laboratoriji i da se tada krenulo u akciju. Troje uhapšenih imaju između 26 i 36 godina i nakon što su saslušani u Višem tužilaštvu u Somboru, određen im je pritvor, rečeno je novinarima KRIK-a iz ove institucije.

Novinari KRIK-a nisu dobili odgovor iz tužilaštva na pitanje da li ova laboratorija marihuane ima veze sa onom koja je pre tri godine otkrivena u Gakovu, niti u kojoj fazi je taj postupak. Kako je Vojvođanskom instraživačko-analitičkom centru „VOICE“ tada rečeno iz tužilaštva, laboratorija se nalazila u napuštenom objektu za uzgoj svinja u Železničkoj ulici u Gakovu.

Javnost je za novu plantažu saznala u sklopu promotivnih aktivnosti ministra policije Aleksandra Vulina koji je juče obišao otkrivenu laboratoriju. 

„Pripadnici Policijske uprave u Somboru sklonili su sa ulice ološ koji je trovao našu decu. Hapsićemo ih, bez obzira da li prodaju jedan gram marihuane ili su napravili plantažu. Srbija za narko-dilere neće biti sigurno mesto“, rekao je Vulin juče.

Comments are closed.