Osumnjičeni za ubistvo Ždrokinca uhapšen u Banjaluci

Osumnjičeni za ubistvo Ždrokinca uhapšen u Banjaluci

Kruševljanin Stefan Radulac, osumnjičen za ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca i njegovog sina Vojina, uhapšen je juče u Banjaluci, kažu za KRIK iz MUP-a Republike Srpske. Dejan Stanković je dvadeset godina živeo u Južnoj Africi, a bio je umešan u ubistvo Gorgije Darmanovića za koga se verovalo da je radio za tamošnju tajnu službu.

Piše: Bojana Pavlović

„Radulac se skrivao pod lažnim identitetom u Banjaluci. On je do kraja tvrdio da je ta osoba, držao se priče. Uspeli smo da utvrdimo ko je tek upoređivanjem otisaka prstiju“, kaže za KRIK Mirna Miljanović, načelnica odeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

On je uhapšen po poternici koju je njim raspisala srpska policija, a pokrenut je postupak njegovog izručenja, navodi dalje Miljanović.

Vojin Stanković ubijen je u maju prošle godine u centru Kruševca, a policija je istog dana saopštila da je identifikovala ubicu.

Njegov otac Dejan, jedan od braće blizanaca poznatih pod nadimkom Ždrokinci, ubijen je mesec dana kasnije.

Braća Ždrokinci – Vojin i Dejan Stanković poznati su kriminalci koji su, osim srpskog, posedovali i državljanstva Južne Afrike i Švedske. Vojin imao originalni švedski pasoš pod drugim imenom, a Dejan je dvadesetak godina živeo u Južnoj Africi. 

Bio je umešan u ubistvo Gorgije Darmanovića koje se dogodilo u maju prošle godine na Novom Beogradu. Darmanović je godinama živeo u Johanesburgu u Južnoj Africi, a verovalo se da je radio za južnoafričku bezbednosnu službu. Policija je mesec dana kasnije uhapsila dvojicu osumnjičenih da su pomogli Stankoviću da ubije Darmanovića. Protiv njih je podignuta optužnica, ali ne i protiv Stankovića pošto je u međuvremenu ubijen. 

Dejanu se sudilo i za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića. Oslobođen je jer sud, pored ostalog, nije mogao da utvrdi kome od dvojici braće pripada DNK pronađen na mestu ubistva. Brat Vojin je umro u martu 2016.  

Više o srpskim kriminalcima u Južnoj Africi pročitajte ovde

1 Comment

  1. Javorka kaže:

    Istina je samo jedna.Vojina Stankovića je ubio iz čiste samoodbrane ali je ubio čoveka br 1 od poverenja MUP-Kruševac