Osumnjičeni za ubistvo Šarovića čeka izručenje u Crnu Goru

Osumnjičeni za ubistvo Šarovića čeka izručenje u Crnu Goru

foto: mup/arhiva

Muškarac koji se sumnjiči da je početkom juna ubio Stefana Šarovića u Herceg Novom uhapšen je u Republici Srpskoj i čeka izručenje u Crnu Goru, saopštila je danas crnogorska policija.

Piše: Milica Vojinović

Uhapšeni mladić ima 21 godinu i državljanin je Bosne i Hercegovine. Mediji su objavili da je reč o Dušanu Šilji i da je uhapšen u Istočnom Sarajevu.

Policija Republike Srpske uhapsila ga je pre dva dana na osnovu poternice koju su za njim raspisali crnogorski organi. On se trenutno nalazi u pritvoru, a kako je saopštila crnogorska policija, slede dogovori o njegovom izručenju.

Za Šarovićevo ubistvo policija sumnjiči još jednu osobu za kojom i dalje traga.

Podsetimo, Šarović je ubijen iz vatrenog oružja početkom prošlog meseca u naselju Đenovići u Herceg Novom. Nedelju dana nakon ove likvidacije pomoćnik direktora crnogorske policije Enis Baković rekao je na konferenciji za medije da je Šarovićevo ubistvo posledica ličnog sukoba i da nije povezano sa sukobom kriminalnih klanova.

Kako je tada naveo Baković, i osumnjičeni i žrtva pripadali istoj kriminalnoj grupi, ne želeći da precizira kojoj.

Ovo ubistvo bilo je četvrta kriminalna likvidacija u Crnoj Gori od početka godine, prema podacima baze kriminalnih obračuna „Crna knjiga“.

Kriminalni obračuni u Srbiji i Crnoj Gori učestali su od 2014. godine, a žrtve su veoma često pripadnici kavačkog i škaljarskog klana ili grupa koje su se njima priklonile. Do sukoba ova dva klana došlo je kada je u Španiji nestalo više od 200 kilograma kakoina. Tada je otpočeo rat, a u njega su se uključile sve ozbiljnije kriminalne grupe i zauzele stranu.

Više o kriminalnim obračunima pročitajte u bazi „Crna knjiga“

Comments are closed.