Osumnjičeni za ubistvo na Dušanovcu izručen Srbiji

Osumnjičeni za ubistvo na Dušanovcu izručen Srbiji

(foto: arhiva)

Darko Vesković, koji je u aprilu uhapšen u Hrvatskoj zbog sumnje da je ubio Blaža Đurovića, prošle nedelje izručen je Srbiji i trenutno je u pritvoru.

Piše: Bojana Pavlović

Veskoviću i Nemanji Ivanovu, drugom osumnjičenom za ovo ubistvo, pritvor je određen početkom aprila.

Blažo Đurović ubijen je sredinom marta u beogradskom naselju Dušanovac. U njega je ispaljeno nekoliko hitaca dok se nalazio u svom „bmw“-u, a policija je nedaleko odatle pronašla zapaljen automobil.

Ivanov je uhapšen desetak dana kasnije, a za Veskovićem je raspisana poternica.  Sud je tada doneo rešenje o pritvoru za obojicu osumnjičenih. Vesković je uhapšen početkom aprila u Hrvatskoj, a početkom jula izručen je Srbiji.

„Sudija ga je saslušao i ostavio na snazi rešenje o pritvoru koje počinje da važi od momenta kada je stigao na teritoriiju Srbije“, kaže za KRIK Bojana Stanković, portparolka Višeg suda u Beogradu.

Obojica osumnjičenih imaju bogatu kriminalnu prošlost.

Nemanji Ivanovu se sudilo u slučaju ubistva Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu. Ivanov je bio optužen da je sa Stankom Buhancem tukao Veličkovića – u koga je Buhanac potom pucao. Ivanov je osuđen na dve godine, a Buhanac na 13 godina zatvora.

Mediji navode da su protiv Veskovića vođeni postupci za falsifikovanje dokumenata.

Comments are closed.