Osumnjičeni za ubistvo na Banovom brdu uhapšen u Pragu

Osumnjičeni za ubistvo na Banovom brdu uhapšen u Pragu

Foto: KRIK

U Pragu, glavnom gradu Češke, sinoć je po međunarodnoj poternici uhapšen Čaba Der koji se sumnjiči za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu početkom ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Piše: Milica Vojinović

Srbija će tražiti da Der bude izručen kako bi se protiv njega vodio postupak za ovo ubistvo, navodi MUP. Za njim je, međutim, više država raspisalo međunarodne poternice, pa nije izvesno kojoj će zemlji biti izručen.

Čaba Der (foto: Fejsbuk)

Der se sumnjiči da je 5. januara ove godine ubio Nebojšu Markovića ispred kuće u kojoj živi. Na snimku koji prikazuje ubistvo, a koji je ubrzo nakon događaja objavili mediji, vidi se muškarac u beloj jakni sa kapom na glavi i rancem u rukama koji prilazi Markoviću vadeći iz ranca pištolj iz koga nekoliko puta puca u Markovića.

Ubijeni Marković nije imao kriminalni dosije, prema pisanju medija.

Kako navodi N1, u avgustu prošle godine u Markovićevom komšiluku je bačena bomba i to u dvorište košarkaša Vuleta Avdalovića. Istraga je ukazivala da je stvarna meta bio Aleksandar Šarac, odranije poznat policiji.

Šarac je, prema navodima medija, član kriminalne grupe „Pink panter“ poznate po pljačkama juvelirnica širom sveta, a kako se pisalo, ubijeni Marković je njegov zet.

Ovo je bilo prvo ubistvo od početka 2019. godine, koje ima odlike kriminalnih obračuna.

Više o ovakvim likvidacijama pročitajte u našoj bazi „Crna knjiga“.

Comments are closed.