Osumnjičeni za ranjavanje u „Stefan Braunu“ saslušan, branio se ćutanjem

Osumnjičeni za ranjavanje u „Stefan Braunu“ saslušan, branio se ćutanjem

Zgrada u kojoj je klub „Stefan Braun“ (foto: google)

Dvadesetdvogodišnji muškarac, osumnjičen da je učestvovao u pokušaju ubistva radnika obezbeđenja noćnog kluba „Stefan Braun“ u martu, branio se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu, saopšteno je iz ove institucije. On je u pritvoru od pre dve nedelje kada je uhapšen u Sokobanji.

Piše: Jelena Radivojević

Mladić Stefan V, koga tužilaštvo označava kao saizvršioca u pokušaju ubistva pripadnika obezbeđenja „Stefana Brauna“, na saslušanju se branio ćutanjem i nije iznosio odbranu, rečeno je iz tužilaštva.

U vreme kada se desila pucnjava u noćnom klubu u kojoj je ranjen član obezbeđenja, on je trebalo da bude u kućnom zatvoru pošto je ranije osuđen na kaznu od osam meseci zbog posedovanja droge za ličnu upotrebu, navodi tužilaštvo.

Stefan V. je nakon ranjavanja radnika obezbeđenja pobegao i krio se u Sokobanji sve do pre dve nedelje kada je uhapšen i od kada je u pritvoru.

Policija je neposredno posle pucnjave uhapsila troje osumnjičenih da su učestvovali u ovom događaju – Slavoljuba Trajkovića i Nikolu S. koji se sumnjiče da su učestvovali u pucnjavi, kao i Milicu D. koja se sumnjiči da im je navodno pomogla da pobegnu. U bekstvu je i dalje Aleksandar Šćepanović i za njim je raspisana poternica

Osumnjičeni mladići su na saslušanju u tužilaštvu negirali da su pucali u radnika obezbeđenja „Stefan Brauna“. Njih dvojica i dalje su u pritvoru, dok je devojka nakon dva meseca puštena iz pritvora.

Trajkovićevo ime se pominje i u postupku protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe „Principi“, a u vezi sa ubistvom Aleksandra Gligorijevića zvanog Puke.

Belivuk je verovao da je Gligorijević sa Trajkovićem navodno spremao njegovu likvidaciju što je on saznao i ubio ga, pokazuju poruke koje je Belivuk razmenjivao sa svojim saradnicima, tvrdi tužilaštvo. To je potvrdio i Bojan Hrvatin, član grupe koji je pristao da sarađuje sa tužilaštvom – ispričao je da mu je rečeno da je Gligorijević „radio o glavi“ Belivuku, a da je sa njim u tome učestvovao i „Trajko“. Više pročitajte ovde.

Comments are closed.