Osumnjičeni za napad u kafiću na Vračaru se brani ćutanjem

Osumnjičeni za napad u kafiću na Vračaru se brani ćutanjem

Pokušaj ubistva u kafiću na Vračaru (foto: skrinšot)

Tridesetrogodišnji muškarac koji je uhapšen zbog sumnje da je prekjuče maskiran i naoružan ušao u baštu kafića „Le Petit Bistro“ na Vračaru u Beogradu i pokušao da ubije tri osobe branio se ćutanjem na današnjem saslušanju u Višem tužilaštvu.

Piše: Milica Vojinović

Crnogorski državljanin osumnjičen je da je u bašti kafića na Vračaru pokušao da ubije tri osobe, kao i da je tom prilikom nosio nelegalno oružje, saopšteno je iz tužilaštva. Iz ove institucije nisu želeli da otkriju ime osumnjičenog, ali kako mediji pišu, reč je o Milošu Miljanoviću.

Tužilaštvo je predložilo da mu se produži pritvor o čemu trenutno odlučuje sud.

Kako se vidi na snimku iz kafića koji danima kruži društvenim mrežama, maskiran i naoružan muškarac ušetao je u baštu kafića „Le Petit Bistro“ sa oružjem. Petorica muškaraca koji su sedeli za jednim od stolova prvi su primetili napadača i razbežali se velikom brzinom. Naoružani muškarac pošao je za njima, a potom se okrenuo i istrčao iz kafića.

Ubrzo nakon ovog događaja uhapšen je crnogorski državljanin. Policija je kod njega je pronašla automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, kao i silikonsku masku – kakve kriminalci često koriste prilikom likvidacija u ratu između škaljarskog i kavačkog klana, a koja služi da zbuni policiju prilikom identifikovanja napadača.

Po svemu sudeći, jedna od meta neuspele likvidacije bio je Miloš Nilović koga policija označava kao člana škaljarskog klana. Za stolom sa njim sedeo je i njegov kum Vojislav Kostić i još tri mladića. 

Nilović je za KRIK potvrdio da se nalazio u kafiću i da je pobegao kada je spazio napadača, ali negira da je članškaljarskog klana.

„Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije.“ Više o ovome pročitajte u posebnom tekstu.

Niloviću se sudi zbog nelegalnog oružja, koje je kod njega pronađeno prilikom hapšenja u beogradskom restoranu „Durmitor“. Policija je tada uhapsila još devet mladića i označila ih kao članove škaljarskog klana. I protiv njegovog kuma Vojislava Kostića vodi se postupak za iznudu.

Podsetimo, rat „škaljaraca“ i „kavčana“ traje već pet godina i u njemu je ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve. Detalje o tome kako je došlo do sukoba kome su se priključile i druge kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore, na koji način angažuju ubice,, kao i o vezama koje klanovi imaju u policiji i državnom vrhu pročitajte u našoj priči „Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države“.

Comments are closed.