Osumnjičeni u slučaju „Jovanjica“ ostaju u pritvoru

Osumnjičeni u slučaju „Jovanjica“ ostaju u pritvoru

Predrag Koluvija (foto: ipa-serbia)

Predragu Koluviji i drugim osumnjičenima za nedozvoljeno gajenje marihuane na poljoprivrednom gazdinstvu „Jovanjica“ produžen je pritvor za još 30 dana, potvrđeno je KRIK-u iz Višeg suda u Beogradu.

Piše: Milica Vojinović

Pritvor im je produžen na predlog Tužilaštva za organizovni kriminal i to zbog sumnje da bi mogli da ponove krivično delo ukoliko bi bili pušteni na slobodu.

Iz tužilaštva kažu i da bi za dva dana trebalo da bude urađeno veštačenje telefona Predraga Koluvije zbog tvrdnji koje su se pojavile u javnosti – da je odmah nakon hapšenja pozvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Koluvija je uhapšen pre oko dva meseca kada je policija je na njegovom poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. Tada je zaplenila oko 650 kilograma marihuane, više od 65.000 stabljika ove biljke i dva pištolja.

Osim Koluvije uhapšeno je osam osoba zaposlenih u „Jovanjici“ – Zdravko Milošević, Vladan Živojinović, Petar Živanović, Petar Hricaj, Stevan Holić, Vule Bojović, Boban Jovanović, Branislav Miljević. Koluvija je, kako sumnja tužilaštvo, organizovao ovu kriminalnu grupu.

O ovoj akciji policija, međutim, nije obavestila javnost, kao što to obično radi. Informacije o ovom slučaju prvo je izneo poslanik Miroslav Aleksić. On je kazao i da je Koluvija nakon privođenja zatražio da obavi telefonski poziv i da je zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Zanimljivo je i da je Koluvijina firma za proizvodnju organske hrane „Jovanjica“ od 2016. dobila najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kako je otkrio Insajder.

Inspektor koji je vodio ovaj slučaj Slobodan Milenković u izjavi poslatoj medijima prošle nedelje negirao je da je u toku istrage bilo pritisaka na policiju i rekao da porodica predsednika Vučića nije povezana sa ovim slučajem.

Više o tome šta je rekao inspektor Milenković pročitajte ovde.

Comments are closed.