Ostavka zbog zloupotrebe službenog automobila

Ostavka zbog zloupotrebe službenog automobila

Aleksandar Jablanović (foto: mc.rs)

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je njegov brat uhapšen u službenom vozilu ministarstva.

Piše: Bojana Jovanović

Jablanović je u saopštenju naveo da zarad svoje časti i časti svojih saradnika na sebe prihvata punu odgovornost zato što je dozvolio da se toga dana u službenom vozilu prevezu njegov brat sa suprugom, ali da „nikako ne prihvata lažne optužbe“ da je u službenom vozilu načinjeno krivično delo i prodavana droga.

„Moj ministar Aleksandar Vulin i naš tim vodili su i vodiće Ministarstvo za rad bolje nego iko pre njih. Ja kao deo tog tima ne želim nijednog trenutka da budem teret, makar i optužbe koje su iznete na moj račun bile i lažne, a na sudu ću dokazati da to i jesu“, naveo je Jablanović.

Ministar Vulin rekao je da je prihvatio Jablanovićevu ostavku jer je komisija ministarstva utvrdila da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje osobama koje nisu imala prava da ga koriste. Vulin je rekao da je Jablanović političar, državni sekretar, i da je baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj „bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu ministarstva“.

Marko Jablanović, brat Aleksandra Jablanovića, uhapšen je u petak dok je bio u službenom vozilu ministarstva. Iz Ministarstva su saopštili da u vozilu prilikom pretresa nije nađena droga, kako su objavili pojedini mediji i da hapšenje nema nikakve veze s ministarstvom.

Jablanoviću je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sa još tri osobe učestvovao u proizvodnji i prodaji marihuane, preneli su mediji.

Comments are closed.