Osmoro uhapšenih zbog korupcije u Valjevu

Osmoro uhapšenih zbog korupcije u Valjevu

Načelnik gradske uprave Valjeva za lokalni razvoj, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić i još dva službenika uhapšeni su zbog sumnje da su nameštali javne nabavke i dodeljivali poslove pojedinim firmama. Osim njih uhapšeni su direktori pet firmi zbog davanja mita.

Piše: Milica Vojinović

Vujić Subotić uhapšen je dok je od predstavnika zanatsko-trgovinske radnje „Fiskal“ iz Valjeva primao novac kao naknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vujić Subotić inače je bio na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije (SPS) na lokalnim izborima u Valjevu 2016. godine.

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom 2017. godine dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala, a na teret im se stavlja i da su falsifikovali dokumenta.

Uhapšeni su direktori firmi „PSC Vuković“ iz Šapca,„Fiskal“ i građevinskog preduzeće „VA gradnja 2007“ iz Valjeva, „Japi com“ iz Novog Sada, kao i odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, navodi MUP.

Po nalogu tužilaštva određen im je pritvor do 48 sati.

Comments are closed.