Osam osoba uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi

Osam osoba uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi

Arhivska fotografija (foto: Miodrag Ćakić/KRIK)

Osam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su letos organizovali krijumčarenje 67 osoba, ilegalnih migranata, iz Srbije u Rumuniju, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Piše: Bojana Jovanović   

Uhapšene osobe su kao organizovana kriminalna grupa od 11. juna do 4. avgusta ove godine na teritoriji Vršca i Sečnja organizovali smeštaj za 67 ilegalnih migranata i nedozvoljen prevoz na teritoriji Srbije, piše u saopštenju tužilaštva. Navodi se i da je cilj bio da migrante, čije državljanstvo nije utvrđeno, prokrijumčare u susednu Rumuniju.

Tužilaštvo tvrdi da je organizator ove kriminalne grupe pronalazio migrante zainteresovane za ilegalno prebacivanje u zemlje Zapadne Evrope, vozače koji treba da ih prevezu od mesta gde bi ih preuzimali vodiči – osobe zadužene za njihovo ilegalno prelaženje granice. Zadatak organizatora bio je i da organizuje uzimanje novca od migranata.

Migrante bi članovi grupe prevozili od Vršačkog rita do mesta Konak, koji se nalazi u blizini granice sa Rumunijom, odakle bi ih vodiči ilegalnim putevima prevodili u ovu zemlju, piše u saopštenju tužilaštva.

Među članovima grupe bio je, kako smatra tužilaštvo, i policajac iz Plandišta koji je grupi pomagao tako što je „čistio put“, odnosno obaveštavao ih o prisustvu policijskih patrola duž rute kretanja.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje koje može da traje najviše 48 sati i biće saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Comments are closed.