Optuženi za ubistvo Bojovića uhapšen zbog oružja

Optuženi za ubistvo Bojovića uhapšen zbog oružja

Ubijeni Nikola Bojović

Ratko Koljenšić, optužen da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića, uhapšen je sinoć u Nikšiću zajedno sa još dve osobe nakon što je policija u autobilu u kom su bili pronašla oružje.

Piše: Bojana Pavlović

Koljenšić je vozio automobil u kom je policija nakon pretresa pronašla automatsku pušku i pištolj sa kog je bio uklonjen fabrički broj. Njegova dvojica saputnika odbacila su oružje na pod vozila kada ih je policija zaustavila, piše u saopštenju crnogorske policije.

Oružje im je oduzeto i proverava se da li je korišćeno za izvršenje nekog krivičnog dela.

Protiv Koljenšića se zbog učešća u ubistvu Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, vode dva postupka.  U Srbiji je optužen kao saučesnik i sudi mu se u odsustvu, a u Crnoj Gori mu se na teret stavlja pomaganje u ubistvu.  Koljenšić je prošle nedelje ponudio crnogorskom tužilaštvu da potpiše sporazum o priznanju i čeka se njihov odgovor.

Kada je srpsko tužilštvo pokrenulo istragu tražilo je od Crne Gore da izruči Slobodana Šaranovića koji je optužen da je naredio ubistvo i Koljenšića. Crnogorsko tužilaštvo je, međutim, pokrenulo sopstvenu  istragu za ubistvo Bojovića. Na taj način Crna Gora je sprečila izručenje – država po zakonu ne može da izruči svoje državljane dokle god se protiv njih vodi krivični postupak.

Oni su do decembra prošle godine bili u pritvoru u Crnoj Gori. Šaranović je ubijen četiri meseca kasnije na pragu svoje kuće u blizini Budve.

Optužbe

Bojović je je ubijen krajem aprila 2013. u Ulici carice Milice u Beogradu, a za ubistvo je optužena grupa na čijim je čelu bio Slobodan Šaranović. Šaranović je ubistvo Nikole Bojovića naredio iz osvete jer je verovao da je za smrt njegovog brata Branislava odgovoran Luka Bojović.

Koljenšić je bio angažovan na logističkoj pripremi ubistva, tvrdi srpsko tužilštvo. Organizovao je prevoz Saši Cvetanoviću zvanom Pitbul iz Crne Gore do Beograda,  iznajmio je stan i automobil i nabavio oružje. Koljenšića i Cvetanovića snimile su sigurnosne kamere nedaleko od mesta gd eje ubijen Bojović.  Koljenšić je signalizirao Cvetanoviću gde je najpogodije da se sakrije i sačeka žrtvu.

Uhapšeni Bojovići

Krajem jula ispred Koljenšićeve kuće u Nikšiću uhapšeni su Anđelka i Matija Bojović, majka i brat od strica ubijenog Nikole. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su iz osvete pripremali Koljenšićevo ubistvo. Anđelka je u međuvremenu puštena iz pritvora, a Matija je i dalje u pritvoru u Crnoj Gori.

Priču o Šaranovićevom klanu pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića pročitajte ovde

Comments are closed.