Optuženi u slučaju ubistva Dunjića negirao optužbe

Optuženi u slučaju ubistva Dunjića negirao optužbe

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića danas je održano bez prisustva javnosti da bi se optuženi Vuk Musić, koji se prvi put pojavio u sudnici nakon što je uhapšen u aprilu, izjasnio o optužbama.

Piše: Bojana Pavlović

Suđenje je trajalo oko sat vremena, a prema rečima advokata Musić je negirao optužbe. Tužilaštvo i odbrana potom su predložili dokaze.

Dunjić je ubijen u maju 2014. ispred splava „Džimis“ u Beogradu. Za njegovo ubistvo u martu 2015. optuženi su šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović i još osmoro kojima se na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Musić je optužen da je sa još dvojicom okrivljenih uklonio opremu i snimke sigurnosnih kamera i tako pomogao ubici.

Samo trojica optuženih pojavila su se pred sudom u martu 2016. kada je počelo suđenje. Četvoro okrivljenih priznali su delo i nagodili se sa tužilaštvom. Đuroviću se sudi u odsustvu pošto je u bekstvu.

Musiću se takođe sudilo u odsustvu, a uhapšen je sredinom aprila. On bi na sledećem suđenju trebalo bi da iznosi odbranu, a u planu je i da bude saslušana Nina Šobota koja je bila u kolima kada je Dunjić ubijen.

Od kada je počelo odloženo je osam puta zbog nedolaska optuženih, a nekoliko puta izostale su i sudije. Održano je samo jednom kada su se prisutni izjašnjavali o optužnici i iznosili odbranu.

Musić je više puta osuđivan – zbog nasilničkog ponašanja, držanja i nošenja oružja, teške krađe i ometanja službenog lica prilikom obavljanja dužnosti.

Dunjić je takođe bio poznat u kriminalnim krugovima.

U trenutku kada je ubijen, iza njega je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv Dunjića vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

U decembru 2006. godine navijači Crvene zvezde, među kojima je bio i Dunjić, započeli su tuču u prestoničkom klubu „Underground“. Kada su policajci pokušali da ga legitimišu, Dunjić je rekao: „Kome tražiš ličnu kartu, Indijancu? Ima da te ubijem, ja sam bog i batina.“ Nakon što je priveden, Dunjić je nasrnuo na policajce, a zatim glavom udario u staklo na vratima sale.

Zbog povreda je prevezen u Urgentni centar gde se pojavio njegov prijatelj navijač Uroš Avramović i napao dvojicu policajaca.

Dunjić je zajedno sa Avramovićem optužen da je 2008. godine na splavu „Kalipso“ pokušao da ubije Andriju Čogurića. Oni su najpre tukli Čogurića, a potom mu pucali u ruke. Osuđeni su na po sedam godina zatvora, ali je Apelacioni sud kaznu smanjio na po četiri godine.

Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića. Navijači su tvrdili da nisu napali Jovanovića, već da je on ignorisao njihove „molbe“ da ne ulazi u restoran u kom nije dobrodošao. Jovanovićevom prijatelju slomili su lobanju, nos i vilicu.

Zbog ovog napada Dunjić je osuđen na dve godine zatvora, ali kaznu nikada nije odslužio – ubijen je šest meseci po izricanju presude.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Velibora Dunjića

Comments are closed.