Optuženi se posekao po vratu tokom suđenja u Specijalnom sudu

Optuženi se posekao po vratu tokom suđenja u Specijalnom sudu

Sudnica u Višem sudu u Ustaničkoj ulici (foto: KRIK)

Na današnjem suđenju „valjevskoj grupi“ optuženi Zoran Jeličić posekao je sebi vrat nepoznatim predmetom, rekla je za KRIK portparolka Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić. Iako su mediji pisali da Jeličić sebi prerezao vrat, Tešić za KRIK navodi da su povrede površinske.

Piše: Milica Vojinović

Jeličić je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu gde mu se sudi zbog ubistva tražio reč i nakon što je stao za govornicu počeo je da se seče po vratu. Kako je prvi objavio portal „Kurir”, on je pre toga rekao sudskom veću da će se ubiti.

Iako su mediji objavili da je Jeličić prerezao sebi vrat nožem, portparolka suda Tatjana Tešić kaže za KRIK da je on naneo površinske povrede i to malim metalnim predmetom veličine oko jedan centimetar. 

Tešić kaže da se još ne zna o kakvom predmetu je reč. Radnici ambulante koja se nalazi u zgradi suda odmah su Jeličiću ukazali medicinsku pomoć, nakon čega je prevezen dalje radi pružanja lekarske pomoći, kazala je Tešić.

Jeličiću se sudi zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe na čijem je čelu bio Milan Lazarević iz Valjeva ubio Željka Đedovića. Ova grupa poznata je kao „valjevska grupa“.

Kako se navodi u optužnici podignutoj 2009. godine, Jeličić je u aprilu iste godine ispred jedne sportske hale u Valjevu upucao Đedovića pet puta. U trenutku ubistva Jeličić je bio obučen u policijsku uniformu, koju mu je ranije nabavio Lazarević, tvrdi tužilaštvo.

Motiv ubistva bila je osveta Lazarevića jer je Đedović želeo da ga likvidira, tvrdi tužilaštvo. Policijska uniforma koju je Jeličić nosio prilikom ubistva trebalo je da zavara upravo policiju u istrazi slučaja, piše u optužnici.

Lazarević je grupu organizovao 2006. godine u Valjevu i ona se bavila uglavnom reketiranjem, pa se osim za ubistvo članovima grupe sudi i za iznudu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *