Optužena trojica uhapšenih u „Durmitoru“

Optužena trojica uhapšenih u „Durmitoru“

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Mitra Muratovića, Miloša Nilovića i Ilije Zeca uhapšenih u restoranu „Durmitor“ zbog nošenja i držanja oružja. Optuženi su, kako se sumnja, članovi „škaljarskog klana“.   

Piše: Bojana Pavlović

Muratović i Nilović optuženi su za nošenje oružja za koje je predviđena kazna od dve do 12 godina, dok se Zecu na teret stavlja lakše delo – držanje oružja i kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Optužnica je u petak stigla u sud koji bi u narednim danima trebalo da je potvrdi ili vrati tužilaštvu na dopunu. Sud je odlučio da Muratoviću produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, a Niloviću je određen kućni pritvor. Zec se brani sa slobode.

Njih trojica uhapšeni su početkom juna u restoranu „Durmitor“ sa još sedam osoba za koje su mediji preneli da su pripadnici crnogorskog škaljarskog kriminalnog klana, kao i da je ova grupa bliska ekipi Luke Bojovića koji je u zatvoru u Španiji.

Slučaj „Havana“

Optuženi Zec pojavljuje se u još jednom slučaju u kom je suđenje u toku – onom protiv trojice optuženih za iznudu u slučaju „Havana“ gde će biti svedok odbrane. Svedok će biti i Marko Perović, koji je takođe uhapšen u „Durmitoru“, ali nije optužen.

Vlasniku „Havane“ Vladimiru Popoviću Popu, žandarmu Vojislavu Kostiću i Daliboru Đoriću stavlja se na teret da su od dvojice pokušali da iznude 110.000 evra i nekretnine i tom prilikom su im naneli teške telesne povrede.

Zec i Perović su, prema navodima odbrane, bili prisutni kada su oštećeni potpisali priznanicu o dugu.

Popović ih je opisao kao „sjajna dva momka“ koji rade kod njega u kazinu, kao i da mu „voze decu na trening“. Popović je dobar prijatelj i Filipa Koraća, koji je jedan od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu.

Postoji još podudarnosti između ova dva slučaja – u „Durmitoru“ je uhapšen i Zvonimir Kostić, brat žandarma Vojislava Kostića optuženog za iznudu u „Havani“. Njegovo ime, međutim, nije se našlo na optužnici.

Pročitajte više o slučaju „Havana“

Comments are closed.