Optužena policajka koja je bila sa članom kavačkog klana kad je ubijen

Optužena policajka koja je bila sa članom kavačkog klana kad je ubijen

Ubijeni Davorin Baltić

Više javno tužilaštvo podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Marije Nikolić, policajke koja je u trenutku ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića bila sa njim u kolima. Njoj se na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem tužilaštvu u Beogradu. Optužnica je poslata sudu koji treba da je potvrdi ili vrati tužilaštvu na dopunu.

Piše: Bojana Pavlović

Baltić, inače državljanin Crne Gore, ubijen je početkom januara dok je kolima ulazio u garažu u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru. Dvojica napadača ispalila su na automobil više hitaca, a Baltić je preminuo na licu mesta.

U trenutku ubistva sa njim je u kolima bila i Marija Nikolić, policajka zaposlena u Policijskoj stanici Vračar, koja je tada bila na dužnosti. Ona je pištolj marke „glok“ iznela iz garaže i bacila u kontejner u susednoj ulici. Nikolić je u međuvremenu suspendovana.

U krivičnoj prijavi koju je policija nekoliko dana posle događaja podnela tužilaštvu, policajka je bila sumnjičena za ometanje pravde, kako su tada iz MUP-a naveli za N1. Optužnicom koja je podignuta prošle nedelje na teret joj se stavlja nedozvoljeno nošenje oružja, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Direktor policije Vlаdimir Rebić izjavio je da je ubijeni muškarac od ranije poznаt crnogorskoj i srpskoj policiji i da je reč o o obrаčunu kriminаlnih grupа.

Ubice nisu pronađene.

Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ koje se pozivaju na policijske podatke, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog člana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv članova kavačkog klana, ali se Baltićevo ime ne pominje na njoj.

Kavački klan dobio je naziv po mestu Kavači u Kotoru, a grupa se bavi iznudama, zelenašenjem, ali i švercom droge. U istom gradu postoji i škaljarski klan.

Ove dve kriminalne grupe su u sukobu od 2014. kada je u španskom gradu Valensija nestalo oko 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu. U sukobima je ubijeno i ranjeno više pripadnika ova dva klana.

Više o mafijaškim obračunima pročitajte u bazi podataka „Crna knjiga“

Comments are closed.