OEBS: Pretnje po bezbednost Dojčinovića neprihvatljive

OEBS: Pretnje po bezbednost Dojčinovića neprihvatljive

Harlem Desir, OEBS

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir ocenio je da je etiketiranje urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića kao stranog agenta pretnja po njegovu bezbednost.

Desir, koji je na mesto predstavnika za medije postavljen u julu, osudio je na svom tviter nalogu napade na urednika KRIK-a i napisao da je etiketiranje Dojčinovića kao stranog agenta  od strane jedne političke partije pretnja po njegovu bezbednost što je neprihvatljivo.

Desir se oglasio povodom niza saopštenja koje je u prehodna dva dana Pokret socijalista objavio protiv urednika KRIK-a u kojima piše da je „plaćen iz inostranstva za svaki tekst o Vulinu“ i da „ nije tajna ni da uzima narkotike“.

Nastavljajući sa napadima Vulinova stranka navela i da je „svaki neprjatelj Srbije njegov prijatelj i baš svakog ko Srbiju voli i ko se za nju bori, Dojčinović neizmerno mrzi“.

Saopštenja su usledila nakon što je KRIK objavio da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari. Tvrdio je da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije da je reč o pozajmici od suprugine tetke. Pošto svoje tvdnje nije mogao da dokaže Agencija za borbu protiv korupcije prosledila je svoj izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo. Nakon dve godine, tužilaštvo je odbacilo prijavu navodeći da nije utvrdilo da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti.

KRIK je od osnivanja meta napada ljudi iz vlasti i provladinih tabloida. Pomozite da istrajemo i nastavimo da razotkrivamo kriminal i korupciju. Donirajte KRIK.

Priču o ministru Vulinu pročitajte ovde. 

Comments are closed.