Održan protest zbog rušenja u Savamali

Održan protest zbog rušenja u Savamali

Ispred Skupštine Beograda danas je održan protest zbog bespravnog rušenja objekata u noći 25. aprila u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Organizator protesta pod nazivom „Čiji grad?“ je inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“.

Piše: Bojana Jovanović

Predstavnici inicijative najpre su pozvali prisutne da minutom ćutanja odaju poštu preminulom svedoku rušenja objekata u Savamali, a potom su se obratili okupljenima.

Radomir Lazović predstavnik inicijative poručio je da vlast neće imati mira jer „Beograd nije mali“ i istakao da se oni ne plaše i da neće da ćute.

„Ovo je borba za naš grad. Čiji grad? Naš grad! Ovde smo da im pokažemo da im neće proći“, rekao je predstavnik inicijative Radomir Lazović. „Beograd nije Mali. Mi nismo ludi, nismo glupi. Neće im proći.“

Lazović je rekao da  su slobodni mediji osnov demokratskog društva i pozvao okupljene da prošetaju pored „Novosti“, „Politike“ i Radio televizije Srbije.

Na transparentima se moglo pročitati „Neće vam proći“, „Ko se boji malog još?“, „Skinite fantomke“, „Fantomi iz skupštine“, „Vučić sve zna“, „Zbog slobode“, „Pale su maske, kada će i vlada“, kao i male zastavice sa natpisima s jedne strane „Čiji je grad?“ i „Naš grad!“

Osim građana, protestu su prisustvovali predstavnici opozicionih stranaka, javne ličnosti i gosti inicijative iz Niša i Kraljeva.

Ovo je drugi protest koji je inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ organizovala povodom bespravnog rušenja objekata u Savamali.

Na protestu održanom pre dve nedelje zatražene su ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, v.d. direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Komunalne policije u Beogradu Nikole Ristića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

 

Comments are closed.