Odloženo suđenje Zvezdinim navijačima

Odloženo suđenje Zvezdinim navijačima

Hapšenje navijača (foto: screen shot)

Suđenje navijačima Crvene zvezde zbog rasturanja restorana u Beton hali u Beogradu prilikom proslave šampionske titule kluba, danas je odloženo pošto se u sudnici nisu pojavili tužilac, jedan optuženi i jedan advokat. Sledeće je zakazano za april.

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Vladimir Živanović konstatovao je kratko da na suđenje nisu došli tužilac, optuženi Igor Šparavalo i advokat Uroš Andrejić koji je ranije obavestio sud da će izostati.  

„Obaveštavam vas da ovde nije obavezna odbrana, ako neko od advokata ne dođe sledeći put, bićete ispitivani bez branioca“, rekao je Žiavnović i zakazao nastavak suđenja za april. 

On je istakao da u sud nisu stigli snimci sigurnosnih kamera koji bi trebalo da budu pregledani kao dokaz.

Desetorici optuženih navijača sudi se po optužbama da su u maju prošle godine, posle proslave titule fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, upali u baštu restorana „Lafajet“ u Karađorđevoj ulici u Beogradu i lomili izloge, prevrtali stolove i stolice, napali i povredili nekoliko osoba.

Optužnica je podignuta posle mesec dana, a Petru Janičiću, Saši Popoviću, Milošu Peruničiću, Jovu Vukoviću, Urošu Stojkoviću, Nikoli Nikolići, Vićentiju Jeliću, Nemanji Rodiću, Filipu Markoviću i Igoru Šparavalu na teret se stavlja nasilničko ponašanje.

Suđenje je posle tri odlaganja počelo u decembru prošle godine kada su optuženi istakli da nisu krivi. Tužilaštvo je kao dokaze predložilo snimke sigurnosnih kamera sa restorana „Lafajet“ i okolnih lokala, ali snimke još nije dostavilo sudu. 

Osim toga, predloženi su za svedoke policajci koji su navodno zatekli optužene na licu mesta. 

Beton hala je deo grada poznat po restoranima, barovima i klubovima koji su poslednjih godina bili na meti brojnih napada kao „plen“ za poslove obezbeđenja. Obezbeđenje u brojnim lokalima držala je grupa Veljka Belivuka koji je optužen za pet ubistava, otmice, trgovinu drogom i posedovanje oružja. Krajem 2018. grupa navijača Partizana, Belivukovih saradnika,  demolirala je klub Komitet, a suđenje za taj slučaj i dalje traje. 

Comments are closed.