Odloženo suđenje za ubistvo u „Nani“

Odloženo suđenje za ubistvo u „Nani“

Ubijeni Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Nedeljko Grbović, optužen za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog kluba „Nana“, danas je rekao da neće ponovo iznositi odbranu, pa je suđenje odloženo za septembar.

Piše: Jelena Radivojević

Iako je pre manje od dva meseca Grbović rekao da je odbrana koju je ranije izneo na sudu lažna i da želi da kaže istinu o tome šta je prethodilo ubistvu, danas je kazao da nema šta da doda ili izmeni. Grbović je, podsetimo, ranije rekao da je pucao u Savkovića jer se plašio za svoj i život svoje porodice.

Sudija ga je podsetila da je na prošlom ročištu zbog toga dao otkaz svom advokatu, a suđenje je moralo da se odloži.

Grbović se izvinio zbog svog ponašanja na prethodnom ročištu, objašnjavajući da je reagovao u afektu jer je njegov sin Luka bio pozvan da svedoči zajedno sa „onim banditima“.

„Ako vi mislite da moje dete treba da se spaja sa njima, onda u redu. Ja se plašim za njegov život“, rekao je Grbović.

On je zamolio sudiju Marinu Anđelković da njegov sin Luka koji je u noći ubistva radio kao konobar u „Nani“ ne svedoči istog dana, kao i oštećeni Adi Isenović i drugi svedoci, a rekao je i da će vratiti punomoćje advokatu Vanji Gajiću kog je danas menjao advokat po službenoj dužnosti.

Sudija Anđelković rekla je da joj se čini da je Grbović dao otkaz advokatu samo da bi odložio prethodno ročište, jer nije želeo da njegov sin svedoči tog dana i upozorila ga da to više neće moći da čini.

„Ukoliko mislite da takvu gimnastiku izvodite u budućnosti, nećemo vam dozvoliti“, rekla je Anđelković.

Grbović je upitao sudiju da li ona smatra da je njemu u interesu da odlaže suđenja jer mu je „baš lepo u pritvoru“, na šta mu je ona rekla da se neće raspravljati, ali da je upozoren.

Suđenje će biti nastavljeno u septembru kada bi trebalo da bude saslušan oštećeni Isenović kog je, kako piše u optužnici, Grbović ranio pre nego što je pucao na Savkovića.

Osim Grbovića kome se na teret stavlja teško ubistvo, optuženi su i članovi obezbeđenja „Nane“ Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev za učestvovanje u tuči koja je prethodila ubistvu. Grbović je u pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.

Protiv Tančeva i Dukića su tokom prošle godine podnete krivične prijave zbog sumnje da su „bentlijem“ presekli kolonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tako mu ugrozili sigurnost. Automobilom je upravljao Luka Radulović, koji je kasnije ubijen, a prijave protiv Tančeva i Dukića su odbačene.

Stankovićeva ekipa

Savković je bio član navijačke grupe „Junajted fors“, fudbalskog kluba Rad. Fotografije sa društvenih mreža pokazuju da je bio i deo ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe navijača „Janjičari“ koji je ubijen u centru Beograda u oktobru 2016. godine. Fotografije pokazuju da je Savković imao veze i sa drugim članovima Stankovićeve ekipe – Veljkom Belivukom i Borisom Karapandžićem, koji imaju krivični dosije.

Dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Savković sa Belivukom, Karapandžićem i još dve osobe učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi decembra 2013. u vlasništvu Aleksandra Vavića, zbog čega je tri godine kasnije i osuđen na godinu dana zatvora.

Vavić je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alaktraz“, a razbijanje lokala se dogodilo u periodu kada je grupa „Janjičari“ predvođena Stankovićem preuzela primat na tribini.

Savković je ranije osuđivan i za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Pročitajte sve vesti u vezi sa ovim slučajem.

Pročitajte više o Aleksandru Stankoviću – Saletu Mutavom

Comments are closed.