Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Velibor Dunjić (foto: društvene mreže)

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića odloženo zbog bolesti članice sudskog veća. Za pet godina koliko traje suđenje je odloženo 16, a održano svega sedam puta. 

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Zoran Đorđević prozvao je optužene i ustanovio da u sudnici nisu Goran Knežević i advokat Goran Pejić. Jedan od prisutnih branilaca napomenuo je da su obojica stigli u sud, ali da pokušavaju da pronađu mesto za parking ispred Palate pravde.

„Ne mogu ja da unesem u zapisnik da traže parking. Jesu li tu ili nisu?“, pitao je Đorđević.  

Obojica su se ubrzo pojavila, ali je sudija svakako odložio suđenje zbog bolesti članice sudskog veća koja je na bolničkom lečenju. Sledeće suđenje zakazao je za jun.

Odlaganja su postala uobičajena za ovaj postupak u kom je za pet godina odloženo 16, a održano sedam suđenja. Razlozi za odlaganja bili su razni – bolest sudija i branilaca, izostanak svedoka, a jednom prilikom monitori u sudnici nisu bili povezani te nije bilo tehničkih uslova da se održi.

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“. Sa njim u kolima bila je njegova devojka Nina Šobota koja je tada ranjena.

U martu 2015. podignuta je optužnica protiv devet osoba – šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović optužen je da je pucao u Dunjića, a ostalih osmoro teretilo se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Mnogi su priznali krivicu, te su na optuženičkoj klupi ostala trojica okrivljenih. Đurović nikada nije uhapšen.

Zanimljivo je da je strategija trojice preostalih okrivljenih da krivična dela koja im se stavljaju na teret pripišu onima koji su već osuđeni. 

Svedočenje Dunjićeve devojke koja je s njim bila u kolima moglo bi da bude ključno pošto je na suđenju promenila iskaz. Ona je u sudnici ispričala da je Dunjić imao pištolj i da ga je uperio u pravcu splava pre nego što je prišao pucač – ništa od ovoga nije pominjala kada je ispitivana u istrazi. Šobota je ponovo pozvana na sud da svedoči, ali se pozivima nije odazvala.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i napad na službeno lice.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde

Comments are closed.