Odloženo suđenje za ubistvo Darmanovića

Odloženo suđenje za ubistvo Darmanovića

Viši sud Gorgija Darmanović (foto KRIK fejsbuk)

Sudija Ivana Ramić odložila je danas suđenje dvojici optuženih za pomaganje pri ubistvu Gorgije Darmanovića jer jedan od njih nije stigao da pogleda fotografije i video-snimke koji su među dokazima.

Piše: Milica Vojinović

Optuženi Sreten Matejić i Saša Đurđanović danas je trebalo da iznesu odbranu pred sudskim većem, odnosno da se izjasne o optužbama.

To se, međutim, nije dogodilo jer se Đurđanovićev advokat Selimir Antonić požalio predsednici sudskog veća Ivani Ramić da nije uspeo da sa svojim branjenikom pogleda sve dokaze, odnosno fotografije i video snimke.

„Zato predlažem da Đurđanović iznese odbranu na sledećem pretresu, a da se danas sasluša Matejić“, kazao je advokat Antonić.

„Neću deliti iznošenje odbrane u dva dela, kolega“, rekla je sudija Ramić zamerajući advokatu što nije „bio prokativniji“ u nabavljanju odobrenja od suda da pregleda dokaze.

Ramić je zatim saopštila prisutnima da suđenje odlaže za sredinu januara naredne godine sa istim planom rada.

Podsetimo, Matejić i Đurđanović optuženi su da su pomogli Kruševljaninu Dejanu Stankoviću Ždrokincu i jednoj nepoznatoj osobi da ubiju Darmanovića.

Ova likvidacija dogodila se u maju prošle godine u blizini Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu. 

Deo svog života Darmanović je proveo u Johanesburgu u Južnoj Africi, a verovalo se da je radio za tamošnju bezbednosnu službu. U Srbiju je došao 2014. godine, ali je i dalje veoma dobro znao šta se dešava u južnoafričkom podzemlju, ispričala je za KRIK Mendi Viner, istraživačka novinarka iz Južne Afrike.

Stanković, za koga policija tvrdi da je ubica, takođe je likvidiran i to nedelju dana pre nego što su Matejić i Đurđanović uhapšeni. Policija sumnja da iza njegovog ubistva stoji poznati kruševački kriminalac Zoran Jotić Jotka.

Stankoviću, koji je takođe jedno vreme živeo u Južnoj Africi, ranije se sudilo za ubistvo kruševačkog stomatologa. Oslobođen je optužbi pošto sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu. 

Mesec dana pre nego što je Stanković ubijen, u centru Kruševca likvidiran je njegov sin Vojin.

Comments are closed.