Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića

Blažo Đurovic (foto: arhiva)

Suđenje za ubistvo Blaža Đurovića danas je odloženo jer odbrani optuženog Darka Veskovića nisu dostavljeni svi podaci iz veštačenja DNK tragova pronađenih u zapaljenim kolima nakon likvidacije.

Piše: Milica Vojinović

Danas je trebalo da veštakinja svedoči da li DNK koji je pronađen na rukavici u zapaljenom automobilu pripada Veskoviću, međutim, to se nije dogodilo.

Njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da odbrani nisu dostavljeni svi podaci koje su tražili, a neophodni su njihovom stručnom savetniku da proveri ovo veštačenje.

Pošto nisu stigli da se pripreme, Veskovićevi branioci tražili su da se današnje suđenje  odloži. Sudija je prihvatila zahtev i naredno zakazala za kraj aprila, a veštakinji naložila da do tada dostavi tražene podatke.

Podsetimo, za ubistvo Blaža Đurovića, koje se dogodilo u martu 2018. godine, sudi se Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu.

Rafalna paljba na Đurovića

Kako tvrdi tužilaštvo, oni su Đurovića ubili ispred kuće u kojoj je stanovao – Vesković je  ispalio gotovo 30 metaka u Đurovića iz automobila koji je vozio Ivanov. Balistički veštak je na prethodnom suđenju ispričao da je na Đurovića pucano sa male razdaljine, iz automatske puške i to rafalnom paljbom.

Ivanov i Vesković su, kako se navodi u optužnici, automobil zatim zapalili u beogradskom naselju Kumodraž i pobegli. Policija je u gepeku pronašla pušku iz koje je pucano na Đurovića i na njoj, kako su veštaci utvrdili, DNK tragove obojice optuženih.

U zapaljenom automobilu pronađena je i rukavica na kojoj je, tvrde veštaci, DNK optuženog Veskovića, ali i čestice iz vatrenog oružja o čemu je bilo reči na prošlom suđenju.

Optuženi već osuđivani

I žrtva kao i optuženi iza sebe imaju krivičnu prošlost.

Ubijenom Đuroviću sudilo se za otmicu kriminalca Jovice Radonjića, inače člana kriminalne grupe „Firma“. Nije dočekao presudu, ali se njegovom bratu Aleksandru i još petorici optuženih i dalje sudi.

Optuženi Ivanov osuđivan je više puta. Zbog otmice osuđen je na godinu i po dana zatvora 2007. godine, a u postupku za ubistvo Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu osuđen je na dve godine zatvora. Kako je utvrđeno, on je tukao Veličkovića u koga je potom pucao Stanko Buhanac.

Njegovo ime spominjalo se i u akciji „Papirus“ bosanske bezbednosne agencije SIPA, jer je navodno bio među osobama koje su nabavile lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Optuženi Vesković osuđen je na uslovnu kaznu jer je uhvaćen sa lažnim pasošem 2017. kada je pokušao da iz Srbije pređe u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *