Odloženo suđenje za šverc kokaina, Cvijović bolestan

Odloženo suđenje za šverc kokaina, Cvijović bolestan

Optuženi Slavko Pavlov i advokat Marko Kljajević

Suđenje Radosavu Cvijoviću Cviki i njegovom zetu Slavku Pavlovu za međunarodni šverc kokaina, danas je odloženo jer Cvijović nije došao zbog bolesti. Suđenje je nedavno počelo ispočetka pošto je promenjena sudija i ponovo će se pregledati svi dokazi. 

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Slađana Marković ušla je danas u gotovo praznu sudnicu i primetila da na optuženičkoj klupi nema Cvijovića, ali da nisu došli ni branioci. 

„Kolega, zašto nema prvookrivljenog“, pitala je advokata Marka Kljajevića. 

„Cvijović je bolestan i nije mogao da dođe. Evo, ja ću dostaviti nalaz lekara interniste“, rekao je Kljajević.

Sudija je potom odložila suđenje za kraj maja. 

Suđenje je inače u februaru počelo ispočetka pošto je predmet dobila sudija Marković. Iako je ona istakla da se upoznala sa slučajem i sa svim dokazima, advokati su insistirali da se svi dokazi gledaju ponovo, pa je tako suđenje koje traje dve i po godine vraćeno na početak. 

Cvijović je optužen da je predvodio grupu koja je tokom 2017. švercovala kokain u zemlje Zapadne Evrope. Kako tvrdi tužilaštvo, on je kokain kupovao od nepoznate osobe pod nadimkom „Crnogorac“, a članovi grupe su ga preuzimali i automobilima prevozili do preprodavaca u različitim zemljama. 

Glavni dokaz su prisluškivani razgovori u kojima se čuje da, tvrdi tužilaštvo, Cvijović izdaje naloge i govori o kokainu, „štekovima“, kešu, navodi da je „roba mekana“ i „top“. 

Cvijović i Pavlov uhapšeni su u Novom Sadu u novembru 2017. godine. 

U Češkoj je istog dana uhapšen Cvijovićev sin Branislav sa dvojicom saradnika. Prilikom hapšenja češka policija je pronašla i zaplenila oko osam kilograma kokaina i 110.000 evra. Suđenje u Češkoj već je završeno, a Branislav Cvijović je osuđen na devet godina zatvora. 

Radoslav Cvijović je kriminalac starije generacije, bio je blizak Dragoslavu Kosmajcu, ali i zloglasnoj „Grupi Amerika“. Policija ga je ranije označila kao jednog od jačih narko-dilera u Novom Sadu. 

Comments are closed.